Звернення підприємців стосовно зловживань податкової


Recommended Posts

У зв’язку з намаганням податкових органів перекласти відповідальність за можливу протиправну діяльність групи компаній ВЕТЄК на сумлінних платників податків, пропоную всіх зацікавлених осіб підписати наведене звернення.

Звернення буде направлено 25.07.2014. До цього часу, у разі зацікавленості підписати його, це можно буде зробити за адресою м. Київ, пров. Бехтерівський, 4-Б, Адвокатська компанія «Кравець і партнери», тел.: 044-229-6950

 

 

Президенту України

Порошенку Петру Олексійовичу

01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

 

ЗВЕРНЕННЯ ПІДПРИЄМЦІВ

 

В умовах сьогодення, коли податкові органи намагаються уникнути відповідальності за приховування схем ухилення від сплати податків, перекладаючи її на добросовісних суб’єктів підприємницької діяльності, зокрема на контрагентів таких великих підприємств, як: ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ВЕТЄК», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2020», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2009», виникла вимушена необхідність у зверненні з даним документом аби припинити свавільні дії чиновників та захистити права та інтереси юридичних осіб, гарантовані чинним законодавством України.

 

Наголошуємо на тому, що така ганебна поведінка податківців призводить до підриву довіри народу не лише до податкових органів, а й до влади в Україні в цілому.

 

Такі випадки створюють несприятливий клімат для здійснення чесної підприємницької діяльності, коли підприємці позбавлені можливості захищати свої права, оскільки податкові органи роблять все для того аби перекласти недоліки своєї роботи на більш слабшу ланку у відносинах з представниками влади.

 

Варто вказати й на те, що саме від сприятливих умов ведення бізнесу залежить і рівень поповнення державних та місцевих бюджетів, особливо в умовах сьогодення.

 

З огляду на типовість поведінки податкових органів у звинуваченні контрагентів ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ВЕТЄК», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2020», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2009» щодо неналежної сплати податків слід звернути увагу на наступне.

 

Акти перевірки, складені податківцями за результатами перевірок, та викладені у них сумнівні висновки, як правило, ґрунтуються на припущеннях, без зазначення співставлення первинних бухгалтерських та інших документів, без системного викладення порушень юридичними особами вимог чинного законодавства.

 

Все частіше, зловживаючи своїм положенням, податкові органи виносять рішення про завищення податкового кредиту, про проведення транзитних фінансових потоків, не підтвердження факту здійснення господарської діяльності, «штучного» формування податкового кредиту, «фіктивності».

 

Більше того, всупереч вимог законодавства, такі незаконні висновки акту перевірки податкові органи використовують для внесення змін до податкової звітності в діючих електронних автоматизованих системах співставлення податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів («Податковий блок аналітична система співставлення податкового кредиту та податкових зобов'язань»), як правило, без винесення податкових повідомлень-рішень.

 

Дотримуючись вимог законодавства України, в Україні вже сформувалась стала судова практика, яка зазначена в інформаційному листі Вищого адміністративного суду України від 02.06.2011 р. N 742/11/13-11, де зокрема зазначено, що не є обов’язковою передумовою для визначення контролюючими органами грошових зобов’язань визнання недійсними (у тому числі нікчемними) правочинів, які укладалися за ланцюгом між попередніми посередниками, через ланцюг яких декларувався рух товарів чи послуг, нібито придбаних останнім у такому ланцюгу платником податку. При цьому відносини між учасниками попередніх ланцюгів постачань товарів та послуг не мають безпосереднього впливу на дослідження факту реальності господарської операції, вчиненої між останнім у ланцюгу постачань платником податків та його безпосереднім контрагентом.

 

Також рішеннями Європейського суду з прав людини у справах Інтерсплав проти України (2007 рік, заява № 803/02), "Булвес" АД проти Болгарії (2009 рік, заява № 3991/03) і Бізнес Супорт Центр проти Болгарії (2010 рік, заява № 6689/03), визначено, що платника податку не може бути позбавлено права на бюджетне відшкодування ПДВ за відсутності доказів того, що його було залучено до протиправної діяльності, пов'язаної з незаконним отриманням бюджетного відшкодування; при цьому платник ПДВ не повинен нести відповідальність за зловживання, вчинені його постачальниками, якщо платник ПДВ не знав про такі зловживання і не міг про них знати.

 

Слід наголосити ще й на тому, що відповідно до ст. 61 Конституції України юридична відповідальність особи має індивідуальний характер, тому контрагент певної юридичної особи не може нести відповідальності за можливі протиправні дії цієї юридичної особи.

 

Наголошуємо на тому, що жоден законодавчий акт ні зобов’язує, ні уповноважує сторін правовідносин перевіряти бухгалтерські обліки один одного і податкові органи, прекрасно знаючи це, все одно виносять рішеннями, якими фактично звинувачують осіб в цьому.

 

Крім того, податкові органи замість того, щоб детально вивчити матеріали, дослідити всі обставини та навести лад в податковій системі, своїм поверхневим відношенням перешкоджають розвитку підприємництва в Україні.

 

Тобто в даній ситуації, контрагенти ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ВЕТЄК», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2020», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2009» не мали і не мають ні права, ні обов’язку контролювати останніх з приводу дотримання ними правил оподаткування, тому їх звинувачення є необґрунтованим та ґрунтується виключно на бажанні податкових органів перекалсти свою вину на інших.

 

 

Своїми діями при проведенні перевірок податкові органи ігнорують положення імперативних норм права, без наданих законом повноважень виносять безпідставні, необґрунтовані рішення, які в свою чергу, спричиняють негативні наслідки – порушення прав та законних інтересів платників податків та їх контрагентів, що є причиною звернення останніх до суду з адміністративними позовами, що негативно впливає як на юридичних осіб, так і на авторитет органів державної влади України в цілому.

 

 

Не отримуючи належного захисту своїх прав, та, зважаючи на те, що протиправна й свавільна поведінка податкових органів продовжує завдавати шкоди контрагентам ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ ВЕТЄК», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2020», ТОВ «ГАЗУКРАЇНА-2009», то може виникнути ситуація, коли такі контрагенти просто будуть змушені, аби захистити себе, оголосити страйк та навіть припинити діяльність із заправки автомобілів до того часу, поки працівники податкових органів, які призвели до такої ситуації будуть покарані, інакше такі контрагенти не зможуть взагалі здійснювати свою господарську діяльність і будуть ліквідовані, що призведе до масового звільнення працівників та відповідно завдасть непоправної шкоди економіці України.

 

Не слід забувати про те, що від налагодженої діяльності з нафтопродуктами залежить роботоздатність підприємств, установ, організацій всієї країни і будь-які збої можуть мати непередбачувані та небезпечні наслідки.

З огляду на такі ризики для країни вважаємо, що є нагальна потреба в тому аби притягнути до відповідальності працівників податкових органів, винних в ситуації, що склалась та мирним шляхом врегулювати дану проблему аби зберегти спокій в державі і суспільстві.

 

 

post-7039-0-49035500-1405612444_thumb.jp

post-7039-0-60059100-1405612455_thumb.jp

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 1 month later...

ГПУ закрыла дело против экс-главы "Нафтогаза" Бакулина

Четверг, 18 сентября 2014, 17:23

 
 
 

Версия для печатиКомментарии1

 

Генпрокуратура закрыла криминальное дело против экс-главы крупнейшей государственной энергетической компании "Нафтогаз Украины" Евгения Бакулина и ряда топ-менеджеров компании. 

Об этом говорится в постановлении Генпрокуратуры, которым располагает УНИАН.

Согласно документу, Бакулина, его заместителя Геннадия Юрьева и главу департамента реализации газа НАК "Нафтогаз Украины" Валентина Франчука подозревали в злоупотреблении служебным положением, следствием которого стало нанесение ущерба компании в размере 1,948 млрд грн. 

Кроме того, судья снял арест на деньги, движимое и недвижимое имущество Бакулина, а также остановил розыск Юрьева и Франчука.

В частности, сняты аресты на 19 счетов Бакулина в украинских банках, а также снят арест на принадлежащее Бакулину имущество: два дома под Киевом, квартиру в Лисичанске (Луганская обл.), квартиру в центре Киева, автомобиль Porshe Cayenne S. Кроме того, сняты аресты с 7 счетов Юрьева в украинских банках, с квартиры в Киеве и автомобиля Lexus LX 470. 

"Уголовное производство относительно Бакулина Евгения Николаевича … закрыть в связи с отсутствием в его действиях состава уголовных правонарушений, предусмотренных ч.5 ст.191 ч.2 ст.364 УК Укарины", - сказано в постановлении Генпрокуратуры.

Утром 23 марта суд принял решение о мере пресечения, согласно которой его арестуют или назначат залог в размере 1,5 млрд. грн.Как известно, Бакулина задержали 21 марта вечером по подозрению в хищении средств в особо крупных размерах.

Защитница Бакулина Валентина Теличенко заявила о ряде нарушений во время задержания ее подопечного.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

В частности, сняты аресты на 19 счетов Бакулина в украинских банках, а также снят арест на принадлежащее Бакулину имущество: два дома под Киевом, квартиру в Лисичанске (Луганская обл.), квартиру в центре Киева, автомобиль Porshe Cayenne S. Кроме того, сняты аресты с 7 счетов Юрьева в украинских банках, с квартиры в Киеве и автомобиля Lexus LX 470.

 

Все заработано непосильным трудом.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

В частности, сняты аресты на 19 счетов Бакулина в украинских банках, а также снят арест на принадлежащее Бакулину имущество: два дома под Киевом, квартиру в Лисичанске (Луганская обл.), квартиру в центре Киева, автомобиль Porshe Cayenne S. Кроме того, сняты аресты с 7 счетов Юрьева в украинских банках, с квартиры в Киеве и автомобиля Lexus LX 470.

 

Все заработано непосильным трудом.

Дело против экс-главы "Нафтогаза" возобновили

Пятница, 19 сентября 2014, 12:41

 
 
 

Версия для печатиКомментарии8

 

Руководство Генеральной прокуратуры отменило постановление озакрытии уголовного производства в отношении бывших руководителей НАК "Нафтогаз Украины", возглавляемого Евгения Бакулина.

Об этом сообщает "Интерфакс-Украина".

В Генпрокуратуре напомнили, что по представлению Министерства внутренних дел прокурором Генпрокуратуры, который осуществлял процессуальное руководство в уголовном производстве в отношении бывших руководителей НАК "Нафтогаз Украины", возглавляемого Бакулиным, указанное производство было закрыто на основании ч.3 ст. 284 КПК Украины.

"В этот же день после получения информации руководством Генеральной прокуратуры Украины постановление о закрытии уголовного производства заместителем Генерального прокурора Украины Виктором Шокиным отменено", - отмечается в сообщении.

В связи с этим генеральный прокурор Виталий Ярема назначил служебное расследование, целью которого является изучение фактов и обстоятельств закрытия уголовного производства и законность принятия процессуального решения.

Чувствуют, что люстрация близко.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения