Артём Щербина

Пользователи
  • Число публикаций

    5
  • Регистрация

  • Последнее посещение

Артём Щербина's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Просто согласно статей НКУ: 299.1. Свідоцтво платника єдиного податку видається суб'єкту господарювання, який подав до органу державної податкової служби заяву щодо обрання або переходу на спрощену систему оподаткування. . Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безоплатно протягом 10 календарних днів з дня подання суб'єктом господарювання заяви. 299.6. У випадках, передбачених підпунктом 298.1.2 пункту 298.1 статті 298 цього Кодексу, свідоцтво видається у день отримання органом державної податкової служби заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування. 299.8. У разі відмови у видачі свідоцтва платника єдиного податку орган державної податкової служби зобов'язаний надати протягом 10 календарних днів з дня подання суб'єктом господарювання заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб'єктом господарювання у встановленому порядку. Мне должны были выдать свидетельство о регистрации плательщика ед.нал., его то и не выдали на эти статьи можно сделать упор, чтобы признать недействительным мой перевод с плательщика налога на общих основания на упрощенную систему.
  2. Мне не выдали свидетельство плательщика единого налога/ В НКУ за 2013 год говориться: 299.5. Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безоплатно протягом 10 календарних днів з дня подання суб'єктом господарювання заяви. 299.6. У випадках, передбачених підпунктом 298.1.2 пункту 298.1 статті 298 цього Кодексу, свідоцтво видається у день отримання органом державної податкової служби заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування. 299.8. У разі відмови у видачі свідоцтва платника єдиного податку орган державної податкової служби зобов'язаний надати протягом 10 календарних днів з дня подання суб'єктом господарювання заяви письмову вмотивовану відмову, яка може бути оскаржена суб'єктом господарювання у встановленому порядку. 298.1.2. Зареєстровані в установленому порядку фізичні особи - підприємці, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, вважаються платниками єдиного податку з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому виписано свідоцтво платника єдиного податку. Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої - шостої груп, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації. Вот и возник вопрос если процедура нарушена, свидетельство не выдано возможно ли настаивать на том, что и регистрация была не правомерной?
  3. Здравствуйте, скажите пожалуйта: 07.2013 регистрироваться в налоговой как СПД, подал заявку на переход, на упрощенную систему налогооблажения, но мне не выдали свидетельство плательщика единого налога и классовую книгу которую подал с заявкой, чтоб её пропечатать. Является ли нарушение процедуры регистрации основанием, на отмену регистрации, согласно НК за 2013 год. С сылками на закон если это возможно, стоит ли судится с налоговой интересует. А проблема заключается в том, что при регистрации СПД меня заверили(на словах и это моя ошибка), что оплата по ЕСВ будет проходить после первого движения денежных средств по счету, потом открыли ООО так, как оказалось что СПД не может заниматься данным видом деятельности. И за это СПД забыли, сдавали только отчеты-пустышки, пока спустя 1.5 года не позвонили и сказали что вы должны более 6тыс грн.+пеня +0.1% за каждый день просрочки. Дело уже в общем и не в деньгах, а в подходе к данной проблеме самой налоговой, которая попросту за 1.5года даже не удосужилась сообщить об отсутствии оплаты. Вот и я интересуюсь если какие-то моменты, чтобы оспорить в суде переход на единую систему налогооблажения. Дабы остаться на общих основаниях.Спасибо.
  4. Здравствуйте, скажите пожалуйта: 07.2013 регистрироваться в налоговой как СПД, подал заявку на переход, на упрощенную систему налогооблажения, но мне не выдали свидетельство плательщика единого налога и классовую книгу которую подал с заявкой, чтоб её пропечатать. Является ли нарушение процедуры регистрации основанием, на отмену регистрации, согласно НК за 2013 год. С сылками на закон если это возможно, стоит ли судится с налоговой интересует. А проблема заключается в том, что при регистрации СПД меня заверили(на словах и это моя ошибка), что оплата по ЕСВ будет проходить после первого движения денежных средств по счету, потом открыли ООО так, как оказалось что СПД не может заниматься данным видом деятельности. И за это СПД забыли, сдавали только отчеты-пустышки, пока спустя 1.5 года не позвонили и сказали что вы должны более 6тыс грн.+пеня +0.1% за каждый день просрочки. Дело уже в общем и не в деньгах, а в подходе к данной проблеме самой налоговой, которая попросту за 1.5года даже не удосужилась сообщить об отсутствии оплаты. Вот и я интересуюсь если какие-то моменты, чтобы оспорить в суде переход на единую систему налогооблажения. Дабы остаться на общих основаниях.Спасибо.