samuraj

Пользователи
  • Число публикаций

    202
  • Регистрация

  • Последнее посещение

6 подписчиков

samuraj's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Репутация

  1. Цікаво, що мала на увазі ВП ВС, коли зазначала серед переліку документів "- у разі переходу прав на нерухоме майно - документ, що підтверджує перехід".??? :-)
  2. Не все так просто - http://reyestr.court.gov.ua/Review/78327748 Колегія суддів ЦКС ВС вважає, Момент, з якого постанова Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2014 року № 662 у відповідній частині втрачає чинність, згідно з резолютивною частиною постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 22 лютого 2017 року не визначений. Оскільки постанова Київського апеляційного адміністративного суду від 22 лютого 2017 року набрала законної сили з моменту проголошення, а оскаржуваний виконавчий напис вчинений 21 листопада 2016 року, ця постанова не свідчить про вчинення виконавчого напису із порушенням встановленої законодавством процедури.
  3. ВСУ каже "А", але не каже "Б". Якщо кредитний договір укладється в письмовій формі, а заява позичальника: 1) не містить всіх істотних умов кредитного договору, 2) не є підписаною Банком, то КРЕДИТНОГО ДОГОВОРУ НЕМАЄ. А кошти Банку слід стягувати за ст. 1212 ЦК як отримані без належних правових підстав.
  4. Окружний адміністративний суд міста Києва в постанові від 09 вересня 2016 року в справі № 826/11931/16 відступив від правової позиції від 14 червня 2016 року (№21-41а16), розглянув справу по суті і задоволив позов. обгрунтування причин відступлення від позиції в постановіhttp://reyestr.court.gov.ua/Review/61193042
  5. не лініться - ст 37 Закону про реєстрацію... + ПОРЯДОК розгляду скарг у сфері державної реєстрації, ЗАТВЕРДЖЕНО постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 р. № 1128 :-)
  6. Давайте скажем прямо: в адміністративних судах склалася усталена практика по скасуванню рішень реєстраторів (нотаріусів) по Вектор + і Кей-Колект (процент за 90). От і вирішили її поламати. Рішення ВСУ - замовне,Але жуліків це не врятує, просто буде відтяжка і тичасові непонятки в загальних судах. Подавати в адмінсуд, щоб на якомусь етапі отримати закриття провадження не бачу жодного змісту. Тому - Мінюст (практика позитивна) або загальний суд. І не треба тим перейматися.
  7. получайте першу ластівку - http://reyestr.court.gov.ua/Review/59449014 У Х В А Л А про закриття провадження у справі 04 серпня 2016 року м. Київ№ 826/26901/15Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Іщука І.О., розглянув у порядку письмового провадження справу за позовомОСОБА_1до третя особаПриватного нотаріусу Київського міського нотаріального округу Кобелєвої Алли МихайлівниТовариство з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект»про визнання протиправним та скасування рішення, Враховуючи те, що у справі, яка розглядається, спірні правовідносини пов'язані із невиконанням, умов цивільно-правової угоди, суд приходить до висновку що спір не є публічно-правовим, а випливає з договірних відносин і має вирішуватися судами за правилами цивільного судочинства. До вказаного висновку дійшла колегія суддів Судової палати в адміністративних справах, Судової палати у господарських справах і Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України у постанові № 21-41а16 від 14.06.2016 р. УХВАЛИВ: 1. Провадження у справі № 826/26901/15 за позовом ОСОБА_1 до Приватного нотаріусу Київського міського нотаріального округу Кобелєвої Алли Михайлівни, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект» про визнання протиправним та скасування рішення, - закрити. 2. Роз'яснити позивачу про його право на звернення до загального суду за правилами територіальної підсудності.
  8. треба формувати практику і самим визначитися зі сторонами і позовними вимогами. якщо спір про право, то вважаю. що відповідач - Новий власник, ІІІ-я особа - реєстратор. Вимога: визнати недійсним односторонній правочин по переходу права власності на підставі іпотечного застереження; скасувати запис про державну реєстрацію.
  9. Я переглянув всі рішення по справі. Єдиний спірний момент - зміст іпотечного застереження. Тому, як на мене, підвідомчість визначається предметом доказування. Якщо процедурні моменти (наявність арештів, повноваження реєстратора, достатість документів і т.д.) адмінсуд; якщо спір про право (сума боргу, оцінка тощо) - госп і цив суди. Але побачимо як піде практика, - суди можуть сприйняти постанову буквально - ЦПК і ГПК. Тоді іпотекодержатель - відповідач, реєстратор - ІІІ особа.