Щирий доказ незаконності Надання іноземної валюти в кредит для придбання продукції на території України.


Recommended Posts

Щирий доказ незаконності Надання іноземної валюти в кредит для придбання продукції на території України.

Оскільки обмін іноземної валюти на гривні не передбачено умовами кредитного договору та вважається грубим порушенням умов кредитного договору, та є підставою для дострокового повернення кредитних коштів, тому, що це цільовий кредит, а не кредитна позика в іноземній валюті.

Мета кредиту – придбання продукції. Не використання кредитних коштів за їх цільовим призначенням, є порушенням умов кредитного договору. Тобто обмін іноземної валюти на гривню – це порушень умов кредитного договору.

А використання іноземної валюти отриманої в кредит, не дозволяється чинним законодавством.

Оскільки використовувати іноземну валюту (отриману в кредит) як засіб платежу на території України, це порушення законодавства України.

Тобто використати іноземну валюту за цільовим призначенням (на придбання продукції) неможливо.

Заборона використання іноземної валюти як засіб платежу на території України міститься в Положенні «Про порядок видачі Національним банком України індивідуальних ліцензій на використання іноземної валюти на території України як засобу платежу» затвердженому Постановою НБУ № 483 від 14.10.2004 року. пункт 1.11. Забороняє Використовувати іноземну валюту отриману в кредит як засіб платежу на території України, навіть якщо у резидента є індивідуальна ліцензія на використання іноземної валюти як засобу платежу.

Цитую пункт 1.11. Валютна операція, на здійснення якої видана (отримана) ліцензія, не може проводитися за рахунок іноземної валюти, отриманої як кредит (позика) або купленої за гривні на міжбанківському валютному ринку України.

пункт 1.4. пояснює що таке Валютна операція - це використання іноземної валюти як засобу платежу.

Цитую пункт 1.4. використання іноземної валюти як засобу платежу (валютна операція) - використання іноземної валюти на території України для виконання будь-яких грошових зобов'язань або оплати товарів, що придбаваються;

Пункт 1.5. цієї постанови дозволяє лише уповноваженим банкам використовувати іноземну валюту як засіб платежу без отримання індивідуальна ліцензії. Також той самий пункт попереджає, що : У всіх інших випадках використання іноземної валюти як засобу платежу можливе лише за наявності ліцензії. (індивідуальної ліцензії ).

З вище викладеного виходить, якщо сторона (банк) знала та замовчувала відомі їй факти, то в цивільному законодавстві це розцінюється як обман.

ст. 230 ЦК України : Обман має місце, якщо сторона заперечує наявність обставин, які можуть перешкодити вчиненню правочину, або якщо вона замовчує їх існування. Якщо одна із сторін правочину навмисно ввела другу сторону в оману щодо обставин, які мають істотне значення, такий правочин визнається судом недійсним.

У кримінальному кодексі України такий факт розцінюється як шахрайство.

ст. 190 Кримінального Кодексу України «Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство – )» ч. 4 «Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою».

Додатково НБУ розробив Положення Про Валютний контроль та затвердив його Постановою НБУ від 8.02.2000 року. № 49 ця Постанова була зареєстрована в Міністерстві юстиції України 4 квітня 2000 р. за N 209/4430. Цитую Положення НБУ: Положення про валютний контроль (далі - Положення) визначає основні засади здійснення Національним банком (далі - Національний банк) функцій головного органу валютного контролю згідно з повноваженнями, наданими йому за статтями 7, 44 Закону України "Про Національний банк України" та статтями 13, 16 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" (далі - Декрет).

Пункт 2.5. цього положення передбачена відповідальність уповноваженого банку за ненадання інформації.

Цитую пункт 2.5. (абзац другий) Нездійснення уповноваженими банками, іншими фінансовими установами та національним оператором поштового зв'язку функцій агента валютного контролю в частині інформування у випадках та в порядку, установлених законодавством, у тому числі нормативно – правовими актами Національного банку, відповідних державних органів про порушення резидентами і нерезидентами законодавства, пов'язаного з проведенням ними валютних операцій, тягне за собою таку відповідальність…

порушення строків інформування, яке становить понад 30 днів, - накладення штрафу в розмірі 1 відсотка від суми (вартості) валютної операції, про яку уповноважений банк згідно зі встановленим порядком зобов'язаний був поінформувати відповідний державний орган, але не менше 20 і не більше 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Пункт 2.6. цього положення передбачена відповідальність резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту без участі уповноваженого банку.

Цитую пункт 2.6. Здійснення розрахунків між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту без участі уповноваженого банку або здійснення розрахунків між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту у валюті України без одержання індивідуальної ліцензії Національного банку тягне за собою накладення штрафу на резидента в розмірі, еквівалентному сумі валютних цінностей, що використовувалися при розрахунках, перерахованій у валюту України за офіційним курсом гривні до іноземних валют та банківських металів, установлений Національним банком на день здійснення таких операцій (при розрахунках у валюті України - на суму таких розрахунків).

Відповідальність за порушення валютного законодавства передбачена в ст. 13 та 16 Декретом КМУ від 19.02.93 N 15-93.

Цитую ст.13 : Функції державних органів і банківської системи України у сфері валютного контролю.

пункт 1. Національний банк України є головним органом валютного контролю, що : здійснює контроль за виконанням правил регулювання валютних операцій на території України з усіх питань, не віднесених цим Декретом до компетенції інших державних органів.

забезпечує виконання уповноваженими банками функцій щодо здійснення валютного контролю згідно з цим Декретом та іншими актами валютного законодавства України

Стаття 16 цього Декрету передбачає таку відповідальність за порушення валютного законодавства.

пункт 2. До резидентів, нерезидентів, винних у порушенні правил валютного регулювання і валютного контролю, застосовуються такі міри відповідальності (фінансові санкції):

Частина п’ята ст. 16 Декрету КМУ за порушення резидентами порядку розрахунків, установленого статтею 7 цього Декрету, - штраф у розмірі, еквівалентному сумі валютних цінностей, що використовувалися при розрахунках, перерахованій у валюту України за обмінним курсом Національного банку України на день здійснення таких розрахунків;

(ст. 7 Порядок організації розрахунків у іноземній валюті. У розрахунках між резидентами і нерезидентами в межах торговельного обороту використовується як засіб платежу іноземна валюта. Такі розрахунки здійснюються лише через уповноважені банки)

за несвоєчасне подання, приховування або перекручення звітності про валютні операції – штраф у сумі, що встановлюється Національним банком України;

Санкції, передбачені цим пунктом, застосовуються Національним банком України та за його визначенням - підпорядкованими йому установами. Оскарження дій щодо накладення стягнень провадиться у судовому порядку.

Суми стягнених штрафів спрямовуються до державного бюджету України

ЗВЕРНЕННЯ до ГРОМАДЯН ЯКІ ОТРИМАМЛИ ВАЛЮТНІ КРЕДИТИ.

ВРЯТУЙТЕ КРАЇНУ!

НАПОВНІТЬ ГРИВНЕЙ ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ УКРАЇНИ!

КРАЇНА РОЗРАХОВУЄ ТІЛЬКИ НА ВАС!

Бо тільки за Вашими зверненням (поданням), НБУ (та інші контролюючі органи) здійснюватимуть перевірку та застосовуватимуть штрафні санкції до банків! Ви мовчите, а НБУ (та іншім контролюючим органам) невідомо про ці порушення!

Бо існує закон про банківську таємниць! От вони (банки) і мовчать!

Вони мовчать, а нам гаряче! :lol:

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Цей обман Наша Судова Гілка Влади "узаконила" видавши Пленуми ВСУ де нібито пояснила, що якщо є Банківська Ліцензія, то індивідуальної не треба, і взагальному дала зрозуміти, що "Банк всегда прав"!!!! но есть исклучение .......

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

[fontChitatel

когдато...и я страдал этой болезньб " СПЕШКА "

Прочитал, что мне надо увидел и...пошло-поехало!

"Знания" пёрли !

Но, благодаря действительно специалистам ОТКРЫТО ОБСУЖДАЮЩИМ все проблемы...да !!!

Приятно вспомнить !

Теперь я только УЧУСЬ ! Уже на третьем курсе !

и первый дружеский урок "читателю" !

Рассуждения хороши..

Но читать надо ПРАВИЛЬНО !=Times New Roman][/font]

...Здійснення розрахунків між резидентами і[u] нерезидентами [/u]!

Где одна из сторон ОБЯЗАТЕЛЬНО - НЕРЕЗИДЕНТ! т.е плательщик с иной валютой !

Бо " читатель"ВЗАЄМОРОЗРАХУНКИ між РЕЗИДЕНТАМИ у іноземній валюті взагалі ЗАБОРОНЕНІ...

На форумах столько материала !

Будьте лучше "студентом" !

Преподаватели- супер !

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Цей обман Наша Судова Гілка Влади "узаконила" видавши Пленуми ВСУ де нібито пояснила, що якщо є Банківська Ліцензія, то індивідуальної не треба, і взагальному дала зрозуміти, що "Банк всегда прав"!!!! но есть исклучение .......

Добрый вечер!

Причём здесь индивидуальная лицензия?

Речь о том, что нельзя использовать валюту полученную в кредит как средство платежа! А разве пленум ВСУ разрешил использовать валюту как средство платежа?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

[fontChitatel

когдато...и я страдал этой болезньб " СПЕШКА "

Прочитал, что мне надо увидел и...пошло-поехало!

"Знания" пёрли !

Но, благодаря действительно специалистам ОТКРЫТО ОБСУЖДАЮЩИМ все проблемы...да !!!

Приятно вспомнить !

Теперь я только УЧУСЬ ! Уже на третьем курсе !

и первый дружеский урок "читателю" !

Рассуждения хороши..

Но читать надо ПРАВИЛЬНО !=Times New Roman][/font]

...Здійснення розрахунків між резидентами і[u] нерезидентами [/u]!

Где одна из сторон ОБЯЗАТЕЛЬНО - НЕРЕЗИДЕНТ! т.е плательщик с иной валютой !

Бо " читатель"ВЗАЄМОРОЗРАХУНКИ між РЕЗИДЕНТАМИ у іноземній валюті взагалі ЗАБОРОНЕНІ...

На форумах столько материала !

Будьте лучше "студентом" !

Преподаватели- супер !

Приятно читать комментарии, когда аргументы подтверждены фактами!

Где те Ваши утверждения, что обязательно между резидентами и нерезидентными. Где именно это написано?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Бо тільки за Вашими зверненням (поданням), НБУ (та інші контролюючі органи) здійснюватимуть перевірку та застосовуватимуть штрафні санкції до банків! Ви мовчите, а НБУ (та іншім контролюючим органам) невідомо про ці порушення!

Бо існує закон про банківську таємниць! От вони (банки) і мовчать!

Вони мовчать, а нам гаряче! :lol: [/size]

Спуститесь на землю.....НБУ и есть главный организатор и вдохновитель валютного кредитования...и суды в решениях переписывают слово в слово разъяснения НБУ по валютным кредитам...
Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 3 years later...
  • 2 weeks later...
В 10 июля 2016 в 20:14, lifemir сказал:

УЖЕ ПОДАЛ В КСУ ПО ПОВОДУ ИНДИВИДУАЛЬНОЙ ЛИЦЕНЗИИ, ЖДЕМ ПОЗИЦИИ КСУ

 

Вот верная ссылка на подання

http://ccu.gov.ua:8080/doccatalog/document?id=314113

Вот ссылка на список подань в КСУ

http://ccu.gov.ua/novyna/konstytuciyni-podannya-za-stanom-na-8-lypnya-2016-roku

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

  • 1 month later...
21 минуту назад, Alexandr Dovgal сказал:

14.09.2016 коллегия в составе 6 судей КСУ отказала в открытии производство. 

Бывает...((

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

1 час назад, Alexandr Dovgal сказал:

14.09.2016 коллегия в составе 6 судей КСУ отказала в открытии производство. 

Вы изучите внимательно Декрет "о валютных ценностях" и сопоставте законы которые действуют сейчас и найдете сплошные несоответствия, а по- факту - так полное болото, для ловли не то что рыбки, русалок. Поэтому никто, власть имущие -они же власть, этот Декрет не меняет , хотя закон очень нужный, применяется ежедневно.

Например:  в казначействе нет валютных счетов. Исполнительная  по валютным долгам может отобрать имущество для продажи, но стягнути валюту с вашего счета на свой счет в казначействе она не может;точно не уверена, но... в налоговой счета в инвалюте не фигурируют, т.к. это счета поза межамы украины)) и т.д.

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи