Покупка земли ТОВ со 100% иностранными инвестициями


Recommended Posts

Хочу попросить у вас совета.
Мы ТОВ со 100% иностранным капиталом. Учредитель -юр фирма Германия.
Мы хотим купить землю для посторойки офиса. Конечно хотелось бы в Киеве, но скорее всего вне зоны. В Закону у нас спорные моменты. А Законопроект, который должен был ванести ясность до сих пор на рассмотении.
так можем мы как ТОВ со 100% иностранным капиталом купить землю под застройку для офисного центра или сразу офисный центр или нет и кковы риски.
М и не украинское, и не иностранное, и не совместное.
Покупці земельних ділянок несільськогосподарського призначення
Згідно норм ст.ст.81,82,128,129 Земельного кодексу України, покупцями земельних ділянок несільськогосподарського призначення із земель державної та комунальної власності можуть бути:
Ø громадяни України – суб’єкти підприємницької діяльності;
Ø юридичні особи, засновані громадянами України і юридичними особами України;
Ø іноземні держави;
Ø Іноземні фізичні особи, особи без громадянства, іноземні юридичні особи, спільні підприємства, засновані за участю іноземних юридичних і фізичних осіб, в порядку, встановленому для іноземних юридичних осіб можуть бути покупцями земельних ділянок несільськогосподарського призначення у межах населених пунктів і за межами населених пунктів у разі придбання у власність об’єктів нерухомого майна та для спорудження об’єктів, пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності в Україні. Відповідно ч.3 ст.129 Земельного кодексу України, продаж земельних ділянок, що перебувають у власності держави та територіальних громад, іноземним юридичним особам допускається за умови реєстрації іноземною юридичною особою постійного представництва з правом ведення господарської діяльності на території України.
Іноземні громадяни та особи без громадянства, іноземні юридичні особи, спільні підприємства можуть набувати права власності на земельні ділянки для здійснення підприємницької діяльності в разі:
Ø придбання за договором купівлі-продажу, ренти, дарування, іншими цивільно-правовими угодами;
Ø викупу земельних ділянок, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що належать їм на праві власності;

Відповідно до ст.63 ГКУ у випадках існування залежності від іншого підприємства, передбачених статтею 126 ГКУ, підприємство визнається дочірнім. Тобто ТОВ є дочірнім (підприємство зі 100% іноземною інвестицією).

так кт же мы? украинское тов с 100% иностранной инвестицией? дочернее? сп ( в законе удже нет понятия сп)? чем руковдствоваться при покупке земли?

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...