Recommended Posts

Комунальний заклад є орендарем нежитлових приміщень (далі – Орендар). Деяку частку цих приміщень було ще у 2012 році передано у суборенду іншому комунальному закладу (далі – Суборендар). Слід зазначити, що окрім договору оренди, між Орендарем та Суборендарем було укладено ще у 2012 році договір про відшкодування витрат орендодавця на утримання орендованого майна та надання комунальних послуг орендарю (далі – Договір).

Нещодавно Орендаря перевіряла Державна аудиторська служба України (колишнє КРУ), та за наслідками перевірки, окрім іншого, було виявлено, що Орендар самостійно сплачував платежі, які були пов’язані з обслуговуванням частки приміщення, яким користувався Суборендар (наприклад прибирання місць загального користування, промивка труб, тощо). В свою чергу Суборендар не компенсував Орендарю ці витрати, оскільки це не було передбачено Договором.

Незважаючи на це, Державна аудиторська служба України на цей час вимагає від Орендаря звернутися з позовом до Суборендаря про відшкодування вищенаведених витрат, і це незважаючи, що останні не передбачені Договором, а також частково минула позовна давність (зобов’язання виникли ще з 2012 року).

Виникають наступні питання:

1) Чи має право Державна аудиторська служба України висувати відповідні вимоги до Орендаря ? (якщо я не помиляюсь, у них не має таких повноважень та більш того, останні самі мають змогу пред’явити відповідний позов).

2) Чи є правові підстави для подання Орендарем відповідного позову ? (як на мене - не має жодних та в позові буде відмовлено);

До речі, Орендар вважає, що саме Державна аудиторська служба України, шляхом направлення відповідної необґрунтованої вимоги, порушує його права, а отже з позовом слід звертатися не до Суборендаря, а саме до Державної аудиторської служби України, про визнання дій неправомірними та скасування вимоги.

 

Прошу шановних фахівців надати свої коментарі по даному питанню (по можливості також надати судові рішення з цього приводу)

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Все залежить від того,чи не є умови договору суборенду заздалегідь збитковими для орендаря.

Можно спробувати подавати позов,але треба пошукати віадповідну практику.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на других сайтах

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вы вставили отформатированный текст.   Удалить форматирование

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ваша ссылка была автоматически заменена на медиа-контент.   Отображать как ссылку

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зарузка...
  • Пользователи

    Нет пользователей для отображения