Кримінальна відповідальність за зберігання зброї без дозволів – скасовано

24 березня 2022 року Верховна Рада України проголосувала за Проект Закону України “Про внесення змін до статті 263 Кримінального кодексу України щодо скасування відповідальності у випадках добровільної здачі зброї, бойових припасів, вибухових речовин або пристроїв” (реєстраційний №7181). Фактично кримінальна відповідальність за зберігання зброї не наставатиме, якщо особа добровільно здасть зброю та боєприпаси.

Метою законопроєкту є скасування кримінальної відповідальності за статтею 263 Кримінального кодексу України у випадках добровільної здачі особою зброї та боєприпасів:

Вбачається, що у випадку добровільної здачі особою органам влади зброї, застосування судових процедур є невиправданим і не відповідає вимогам сьогодення.

Йдеться, також, про зброю та боєприпаси, які особи можуть здобути на місцях битви. Раніше парламент дозволив використовувати зброю, зокрема трофейну, проти агресора.

Народні депутати підтримали ці зміни до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України:

«Не підлягає кримінальній відповідальності за вчинення дій, передбачених частинами першою або другою цієї статті, особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої».

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *