Призначення Наумова головою Ощадбанку намагаються заблокувати в суді

В ОАСК оскаржують бездіяльність уряду щодо конкурсу на посаду голови правління державного Ощадбанку.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

«До Окружного адміністративного суду Києва надійшла заява про забезпечення позову щодо заборони суб’єктам державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань проводити реєстраційні дії щодо відомостей, що містяться в ЄДП про скасування та/або заміни реєстраційних дій та/або записів стосовно керівника та/або підписанта АТ «Державний ощадний банк України», зокрема, а не виключно, заборонити проводити реєстраційні дії щодо реєстрації Сергія Наумова керівником та/або підписантом Ощадбанку», – йдеться в повідомленні.

Водночас, до ОАСК надійшов позов, де позивач – народний депутат Максим Бужанський просить суд визнати протиправною бездіяльність Міністерства фінансів щодо непідготовки та не внесення на розгляд Кабміну проектів актів щодо визначення кандидатів на посаду голови правління Ощадбанку та щодо його призначення і просить суд зобов’язати Мінфін підготувати та внести на розгляд відповідні проекти актів.

Окрім цього, позивач вимагає визнати бездіяльність Національного банку щодо не проведення попереднього погодження кандидатів на посаду голови правління Ощадбанку та зобов’язувати Нацбанк вчинити дії, направлені на попереднє погодження відповідних кандидатів.

Наразі судом вирішується питання про наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративні справі.

Нагадаємо, переможцем конкурсу на нового голову правління Ощадбанку став діючий голова Піреус Банку Сергій Наумов.

Наглядова рада Ощадбанку офіційно визнала, що замість Андрія Пишного новим керівником банку став Сергій Наумов.

24 червня наглядова рада Ощадбанку має розглянути відставку голови Андрія Пишного та призначення Сергія Наумова, якого потім має погодити НБУ.

Сергій Наумов раніше був головою Укрсиббанку, а також головою Правекс Банку.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *