Китайські банки надали бізнесу пільги по кредитах на $551 млрд

З початку пандемії COVID-19 китайські банки надали пільги по кредитах обсягом 3,9 трлн юанів ($551 млрд) для підтримки малого бізнесу.

Про це повідомив представник Комісії з регулювання банківської і страхової діяльності Китаю (CBIRC), пише Bloomberg.

Станом на 31 травня банки Китаю відклали основні платежі по кредитах обсягом 1,44 трлн юанів для 800 тис. малих підприємств, а також погодилися на відстрочку виплати відсотків у 65,4 млрд юанів.

Банки також залучили понад 2,4 трлн юанів на фінансування малого бізнесу.

Уряд КНР минулого тижня закликав банки пожертвувати прибутком у 1,5 трлн юанів ($211 млрд) на зниження ставок, комісій, відстрочку платежів і збільшення обсягу незабезпечених кредитів. Це становить близько 75% від рівня 2019 року.

Банки почали надавати відстрочки по кредитах з терміном погашення після 25 січня. Регулятори нещодавно подовжили дію пільгової політики до 31 березня 2021 року.

За словами представника CBIRC, банки можуть фіксувати отримання процентного доходу тоді, коли він повинен був надійти, незважаючи на відстрочку платежу. Такі ризики не були відображені в звітності банків, а затримка з відображенням схильності до ризику збережеться до кінця поточного року або до 2021 року.

За підсумками I кварталу прибуток китайських банків зріс на 5,6%, оскільки збільшення видачі кредитів і інвестицій в облігації призвело до зростання процентних доходів. Водночас, економіка Китаю в січні-березні впала на рекордні 6,8%.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *