ОАСК отримав новий позов щодо зміни топменеджменту ПриватБанку

Окружний адміністративний суд Києва отримав позов щодо зміни голів правління та наглядової ради державного ПриватБанку.

Суд просять визнати протиправною бездіяльність Національного банку, який не направив до наглядової ради ПриватБанку вимоги про заміну голови правління Петра Крумханзла та голови наглядової ради Шерон Іскі, повідомляє ОАСК.

У зв’язку з цим позивач просить суд зобов’язати Нацбанк направити до ПриватБанку вимогу про звільнення відповідних керівників через незабезпечення ними, на думку позивача, належного виконання своїх посадових обов’язків, що призвело до порушення банком законодавства.

Наразі ОАСК вирішує питання про відкриття провадження за даним позовом.

У вересні 2019 року НБУ погодив дев’ятьох членів наглядової ради ПриватБанку на чолі з Шерон Іскі – в минулому радницею Казначейства США та експертом-консультантом МВФ.

25 листопада 2019 року Печерський суд Києва відкрив провадження за позовом профспілки ПриватБанку до всіх 9 членів наглядової ради банку про визнання їх трудових контрактів недійсними.

У травні цього року Печерський суд Києва відхилив позов профспілкової організації працівників ПриватБанку про звільнення голови правління Петра Крумханзла.

У червні ОАСК відкрив провадження у справі про зміну голови та членів наглядової ради ПриватБанку.

18 грудня 2016 року Кабмін, пославшись на пропозицію НБУ та ексвласників ПриватБанку, якими на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію найбільшого на українському ринку банку та влив у його капітал понад 155 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *