Планується кримінальна відповідальність за захоплення підприємств (рейдерство)

13.03.2007р. Верховною Радою України зареєстрований внесений народними депутатами України Ю. Тимошенко та С. Міщенко Проект Закону України «Про несення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за захоплення підприємств (рейдерство)».

Проектом, зокрема, передбачено настання кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років за невиконання керівником підприємства рішення власника або уповноваженого ним органу щодо його звільнення з посади керівника цього підприємства.

Крім того, передбачається включення до КК України нової статті 224-1 «Захоплення підприємства – рейдерство» такого змісту:
1. Замовлення та (або) організація нападу на підприємство, установу, організацію з метою його захоплення, що потягло порушення його нормальної роботи, а так само напад на підприємство, установу, організацію, з метою його захоплення, вчинене організованою групою (рейдерство) – карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
2. Рейдерство пов'язане із застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров'я працівників підприємства, охорони або інших громадян, а також, що потягло зупинення роботи підприємства,карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

За постановлення суддею (суддями) вироку, рішення, ухвали, постанови, що виходить за компетенцію цього судді (суддів, суду), або з перевищенням службових повноважень Проектом пропонується  карати суддів позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *