"Залиште в спокої Луганськтепловоз…"

"Залиште в спокої Луганськтепловоз..."‘Пане Президенте, залиште в спокої Луганськтепловоз, дайте можливість підприємству стати на ноги’ – звернулася до Президента Голова Фонду державного майна України В. Семенюк.

За повідомленням прес-служби Фонду від 27.06.2007р. підставами щодо порушення значної кількості судових справ навколо продажу ВАТ ‘Луганськтепловоз’ є ‘претензії позивачів, які в більшості є надуманими позовами без реальних причин, метою яких є зупинити або загальмувати процес приватизації таких об'єктів, арештувати рахунки та майно підприємства, заборонити здійснення будь-яких дій цього підприємства щодо проведення своєї діяльності. Так відбувається і з багатостражданим’.

Голова Фонду В. Семенюк наголосила: ‘Якщо рахувати кошти отримані в бюджет від продажу пакета, та кошти, які отримає підприємство в якості інвестицій, загальна сума продажу ВАТ ‘ХК ‘Луганськтепловоз’ становить майже 2 млрд. грн.’ Також, тільки соціальні зобов'язання інвестора складають близько 15 пунктів: недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця, створення нових робочих місць, направлення на покращення соціально-побутових умов працівників підприємств не менше 0,5% від суми реалізованої продукції в рік, підвищення рівня заробітної плати з урахуванням інфляції і багато інших пунктів.

‘Умови нинішнього конкурсу щодо соціальних гарантій погоджені з профспілковим комітетом підприємства, і контролювати їх виконання Фонд також буде разом із профспілками. Зазначу, що у 2001 році в умовах конкурсу про соціальні гарантії – жодного слова’, – підкреслила В. Семенюк. – Поки я Голова Фонду, ліберальна приватизація здійснюватись не буде, а працівники приватизованих підприємств будуть захищені!’

Проведений конкурс – це вже четверта спроба Фонду, починаючи з 1998 року продати контрольний пакет акцій підприємства. Весь цей час підприємство демонструвало стабільно збиткові показники діяльності. Тільки за результатами діяльності 2006 року внаслідок припинення конкурсу, невизначеністю підприємства з приватизацією у 2006 році ВАТ ‘ХК ‘Луганськтепловоз’ збільшила чистий збиток в порівнянні з 2005 роком майже в 33 рази – з 478 тис.грн. до 15,8 млн.грн. Довгострокові зобов'язання виросли в 2,2 рази – до 92,7 млн.грн.

Фонд наголошує: після детального вивчення підтвердних документів, в тому числі наданих на підтвердження, дотримання покупцями кваліфікаційних вимог, конкурсною комісією було встановлено, що тільки ВАТ ‘Демихівський машинобудівний завод’ та ЗАТ ‘Керуюча компанія ‘Брянський машинобудівний завод’ кваліфікаційним вимогам і є промисловими інвесторами у розумінні визначення, приведеного в Державній програмі приватизації.

Джерело: прес-служба Фонду державного майна України 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *