ФДМУ обіцяє контролювати виконання соціальних зобов‘язань покупцем Одеського припортового заводу

15.08.2007 року Фонд держмайна оголосив конкурс з продажу 99,52% акцій ВАТ “Одеський припортовий завод”. Стартова ціна пакета склала 2,5 млрд. грн. На майбутнього інвестора покладені дуже великі зобов‘язання як в економічній, в інноваційно-інвестиційній, так і в соціальній та природоохоронній діяльності підприємства.

Зокрема, передбачається вкладення інвестицій в технічне переозброєння товариства в розмірі близько 1,2 млрд. грн., збереження всіх видів економічної діяльності, які провадилися на дату підписання договору купівлі-продажу, щорічне підвищення заробітної платні на 10% з урахуванням індексу інфляції, недопущення скорочення робочих місць, продовження будівництва житла для робітників заводу, поліпшення соціально-побутових умов працюючих, укладення колективних договорів на наступні періоди із збереженням усіх норм, передбачених колективним договором на 2007-2008 роки, та багато інших (докладніше у газеті “Відомості приватизації” за 15.08.2007 № 31 (24 сторінка.). Конкурс з продажу акцій ВАТ “ОПЗ” відбудеться 30 жовтня 2007 року.

За повідомленням прес-служби Фонду державного майна України, в інформаційному повідомленні про оголошення конкурсу з продажу 99,52% акцій ВАТ “Одеський припортовий завод” зазначено, що строк дії соціальних зобов‘язань покупця поширюється на весь строк експлуатації підприємства.

Також, Валентина Семенюк підкреслила, що умови конкурсу розроблялися разом із профспілковим комітетом Одеського припортового заводу і будуть контролюватися Фондом також разом із працівниками цього підприємства.

“Я особисто завжди була проти приватизації Одеського припортового заводу, втім це була вимога Президента України, який поставив умовою підписання Закону про бюджет включення до переліку об‘єктів на приватизацію у 2007 році Одеський припортовий завод та Укртелеком. Але я хочу ще раз наголосити – Фонд держмайна при розробці умов конкурсу врахував усі пропозиції профспілкового комітету підприємства і забезпечив збереження всіх соціальних гарантій його працівникам. А ці гарантії і соціальні умови, як відомо, одні з найкращих в нашій країні”, – заявила Валентина Семенюк.

Джерело: Прес-служба ФДМУ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *