Голова ФДМУ називає найбільші помилки приватизації

Голова Фонду державного майна вважає найбільшими помилками, допущеними за 16 років приватизації, сертифікатну приватизацію та бездумну приватизацію стратегічних галузей. Про це вона заявила в інтерв‘ю журналістам у м. Маріуполь, відповідаючи на питання про результати 16-ти років діяльності Фонду (ФДМУ створений 19 серпня 1991 року).

“Допустивши сертифікатну приватизацію та віддавши цілі стратегічні галузі в одні руки Україна не отримала нічого крім корпоративних скандалів та незадоволення громадян такою приватизацією, яка призвела до банкрутства підприємств та втрати робочих місць,” – підкреслила керівник Фонду.

“Сьогодні приватизація проводиться зовсім в іншому напрямку, заради однієї мети – заради відновлення виробництва, створення нових робочих місць, забезпечення соціальних гарантій працівникам підприємства. Всі ці умови чітко прописуються в умовах конкурсів з продажу пакетів акцій, їх виконання Фонд жорстко контролює. І саме тому сьогодні працівники підприємств, які ми приватизуємо підтримують наші дії. ХК “Луганськтепловоз”, ВАТ “Запорізький завод напівпровідників” – це тільки невелика частина підприємств, приватизацію яких ми провели саме заради людей,” – наголосила Валентина Семенюк.

“На жаль політики та чиновники, які у свій час проводили сертифікатну приватизацію і за безцінь роздавали стратегічні галузі і сьогодні мають вплив на економічні процеси у країні. І вони хочуть повернутися до грабіжницької приватизації. Тому Фонду так важко втілювати вжиття свої проекти. Саме тому проти Фонду постійно організовуються скандальні пр-акції, блокують його дії судовими рішеннями. І саме тому Президент досі не підписав Закон “Про Фонд державного майна,” – заявила Голова Фонду.

Джерело: Прес-служба ФДМУ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *