У металургів хочуть забрати полігон шлакових відвалів

Виробничо–господарське об’єднання «Металургпром» (Дніпропетровськ) вважає незаконними і неприйнятними спроби забрати у ВАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Запоріжсталь», ВАТ «Запорізький завод феросплавів» і ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат» полігон шлакових відвалів «Балка Середня».

За повідомленням ‘України Молодої‘ депутати облради звернулися до Мінекології, Генпрокуратури і МВС із проханням призупинити розробку полігону. Аргументація — можливі екологічні катастрофи.

Генеральний директор «Металургпрому» Василь Харахулах для «України Молодої» прокоментував ситуацію так: «Усі ці металургійні підприємства є законними власниками шлакових відвалів, тому ініціатива депутатів незаконна. Крім того, шлакові відвали є вторинними ресурсами, які ці підприємства переробляють і вкладають у цей процес чималі кошти. У даному випадку ми захищаємо не лише запорізькі підприємства, а й всі металургійні заводи України, адже така «катавасія» може розпочатися в будь–якому іншому регіоні» (зміна власника полігонів).

У свою чергу, голова парламентського Комітету (V скликання) з питань промислової, регуляторної політики і підприємництва С. Матвієнков сказав, що якщо шлакові відвали загрожують екології, то депутати повинні зобов’язати власників «Балки Середньої» вжити заходів з усунення недоліків, а не забирати її у законних господарів. При цьому він висловив думку, що однією з реальних причин такої ситуації є існуючий дефіцит на шлакові відвали.

Категорично висловився з цього приводу і голова правління ММК ім. Ілліча Володимир Бойко. Він сказав: «Те, що відбувається в Запоріжжі, є справжнім рейдерством або прикритим бандитизмом».

Джерело: ‘Україна Молода

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *