АМКУ заборонив компанії «IBE Trade Corp.»придбати частку у статутному капіталі ТОВ «Ай-Бі-І-Стирол»

Антимонопольний комітет України заборонив компанії «IBE Trade Corp.» (м. Довер, США) придбати частку у статутному капіталі українсько-американського СП ТОВ «Ай-Бі-І-Стирол» (м. Горлівка, Донецька обл., Україна), що забезпечує покупцеві досягнення 50% голосів у вищому органі управління товариства.


Так, зазначені компанії пов’язані відносинами контролю з ЗАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «АЗОТ» та ВАТ «Концерн Стирол» відповідно. Таким чином, заявлена концентрація призведе до отримання ними монопольної частки на ринках мінеральних добрив. А саме — карбаміду, аміачної селітри та аміакуПри цьому учасники концентрації не надали Комітету доказів того, що вони зазнають значної конкуренції з боку інших учасників ринку. З метою запобігання монополізації зазначених ринків, Комітет заборонив концентрацію.

«Антимонопольний комітет тримає ринок мінеральних добрив під постійним контролем. Приймаючи рішення, ми виходили із необхідності зберегти конкурентне середовище та конкурентні механізми встановлення цін на цьому ринку», – підсумував Голова Комітету Олексій Костусєв.

Джерело: Прес-служба АМКУ

Обговорити новину>>>

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *