Проект Закону України

Про внесення змін до Закону України ‘Про господарські товариства’ (щодо зниження планки кворуму проведення повторних загальних зборів господарського товариства)

Проект вноситься народними депутатами України

С.Матвієнковим, Ю.Зубко 

Закон України

Про внесення змін до Закону України ‘Про господарські товариства’ (щодо зниження планки кворуму проведення повторних загальних зборів господарського товариства )  

 

Верховна Рада України   п о с т а н о в л я є: 

I. Внести до Закону України ‘Про господарські товариства’ (Відомості Верховної Ради України, 1991 р., N 49, ст. 682; 1998 р., N 18, ст. 89; 1999, N 26, ст. 213) такі зміни: 

1. Частину восьму статті 41 доповнити новим реченням такого змісту: «Якщо скликані у встановленому порядку загальні збори не відбулися через неучасть в них необхідної кількості акціонерів, перші наступні за ними загальні збори визнаються правомочними за участі в них акціонерів, що мають відповідно до статуту товариства більш як 50 відсотків голосів.» 

2. Частину першу статті 60 доповнити новим реченням такого змісту: «Якщо скликані у встановленому порядку збори учасників не відбулися через неучасть в них необхідної кількості учасників, перші наступні за ними збори учасників вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники (представники учасників), що володіють у сукупності більш як 50 відсотками голосів.» 

ІІ. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування. 

 

ГОЛОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *