Продано пакет акцій ВАТ "Скала-Подільське"

Пакет акцій ВАТ ‘Скала-Подільське’ розміром 95% відсотків статутного капіталу продано на торгах Івано-Франківської філії УФБ за 463 тисячі 64 гривні.

Станом на 1 жовтня 2007 року на балансі ВАТ знаходилося основних засобів залишковою вартістю 739,6 тисячі гривень, у тому числі: будинків та допоміжних споруд на – 525 тисяч гривень, машин і обладнання на 214,6 тисячі гривень, зношеність яких складає 51,4 відсотка до первісної вартості.

Перші торги з продажу пакета акцій ВАТ ‘Скала-Подільське’ розміром 95 відсотків відбулися ще 15 квітня 2003 року. Тоді акції продавалися за номінальною вартістю по 25 копійок. Протягом 2004 – 2005 років пакет акцій постійно пропонувався до продажу на Івано-Франківській філії Української фондової біржі, але до нього ніхто не виявляв інтересу. А тому вартість однієї акції поступово зменшувалась( згідно норм чинного законодавства) з 0,25 до 0,07 гривні. Але й по 7 копійок акції ніхто не хотів купляти . У зв'язку з відсутністю потенційних покупців на даний пакет акцій розпорядженням ФДМУ продаж пакету акцій на початку 2005 було призупинено.

І лише у липні 2005 року пакет акцій ВАТ ‘Скала-Подільське’ розміром 95 відсотків знову виставили на торги уже з номінальною вартістю акції по 25 копійок. За два роки ціна однієї акції впала до 14 копійок. У лише у вересні цього року, пакет акцій купила юридична особа.

Новий власник придбав пакет акцій з борговими зобов'язаннями. Станом на 1 вересня 2007 року прострочена заборгованість до Пенсійного фонду складала 41 тисячу гривень. Господарським судом Тернопільської області у справі про банкрутство з ініціативи Регіонального відділення була затверджена мирова угода укладена товариством із кредиторами, у тому числі і з Управлінням Пенсійного Фонду України в Борщівському районі. А тому, перше, що має зробити покупець, розрахуватися з усіма боргами придбаного підприємства. А далі , реалізовувати свою програму, бо згідно з умовами продажу не зобов'язаний дотримуватись профілю колишнього виробництва.

Джерело: Прес-служба ФДМУ

Обговорити новину>>>

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *