Висновок

на проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про господарські товариства” (щодо зниження планки кворуму проведення повторнихзагальних зборів господарського товариства) ( № 2526 від 13.11.06 р., внесений народними депутатами України С.А.Матвієнковим та Ю.Г. Зубком

ВИСНОВОК

на проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про господарські товариства” (щодо зниження планки кворуму проведення повторних загальних зборів господарського товариства) ( № 2526 від 13.11.06 р., внесений народними депутатами України С.А.Матвієнковим та Ю.Г. Зубком)

 

Проектом пропонується зменшити кількість голосів акціонерів та учасників товариства з обмеженою відповідальністю, які необхідні для визнання повторних загальних зборів цих товариств правомочними, з 60% до 50% .

Головне управління, підтримуючи прийняття цього проекту в цілому, вважає за доцільне висловити щодо його змісту наступні зауваження.

Насамперед, пропонуємо уточнити назву проекту, виключивши із нього слова “планка”, яке не має правового навантаження.

 Крім цього, зменшення кворуму проведення повторних загальних зборів акціонерного товариства та товариства з обмеженою відповідальністю, на нашу думку, має супроводжуватися також певними змінами щодо повідомлення акціонерів про їх проведення, порядок денний та визначення дати їх проведення з тим, щоб такі збори відбулися якнайшвидше.

У зв‘язку з цим пропонуємо доповнити Закону України “Про господарські товариства” новими статтями, які комплексно врегулюють питання проведення повторних загальних зборів акціонерного товариства та товариства з обмеженою відповідальністю, виклавши їх, наприклад, у такий спосіб.

“Стаття 451. Повторні загальні збори акціонерів.Повторні загальні збори скликаються у випадку, якщо загальні збори (чергові або позачергові) визнані такими, що не відбулись, не пізніше 30 днів після дня, встановленого для проведення зборів, що не відбулись. Повідомлення про проведення повторних загальних зборів має бути зроблено не пізніше 15 днів до дня їх проведення у порядку, встановленому статтею 43 цього Закону. Пропозиції про зміну порядку денного повторних загальних зборів вносяться не пізніше 10 днів до їх проведення. Рішення про зміну порядку денного приймаються відповідно до статті 41 цього Закону і доводяться до відома акціонерів не пізніше 5 днів до проведення повторних загальних зборів у порядку, передбаченому статутом товариства”.

Стаття 611. Повторні загальні збори учасників товариства з обмеженою відповідальністю.Повторні загальні збори скликаються у випадку, якщо загальні збори (чергові або позачергові) визнані такими, що не відбулись, не пізніше 15 днів після дня, встановленого для проведення зборів, що не відбулись. Повідомлення про проведення повторних загальних зборів має бути зроблено не пізніше 10 днів до дня їх проведення у порядку, встановленому статтею 61 цього Закону. Кожний  учасник товариства вправі вимагати розгляду питання на повторних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 7 днів до початку зборів. Не пізніш як за 3 дні до скликання загальних зборів учасникам товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку  денного  зборів.”

Узагальнюючий висновок. За результатами розгляду в першому читанні проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про господарські товариства”( щодо зниження планки кворуму проведення повторних загальних зборів господарського товариства)” доцільно направити до головного комітету для підготовки на повторне перше читання із урахуванням висловлених зауважень та пропозицій  

 

Керівник Головного управління                                          В.І.Борденюк

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *