Збіднілу Грецію накрила хвиля масових самогубств

Люди накладають на себе руки через кризу, що нині панує в країні.


У Греції, країні з одним з найнижчих суїцидальних індексів, цього тижня покінчили з собою три людини.

У понеділок викладач геології повісився на ліхтарі в Афінах і в той же день 35-річний священик звів рахунки з життям, вистрибнувши з балкона. У середу країна дізналася про загибель студента, який вистрілив собі в голову.

З моменту публічного самогубства пенсіонера Дімітріса Хрістоуласа, 4 квітня, грецькі ЗМІ повідомляють про нові випадки суїциду чи не кожен день.

Перш ніж покінчити з собою на площі перед грецьким парламентом, Хрістоулас заявив, що не бачить ніякого іншого виходу, тому що не хоче копатися в смітті, щоб хоч якось вижити, а на скорочену пенсію прожити він не зможе.

‘Через кризу багато греків зазнають приниження, у них падає самооцінка і росте відчуття провини. Жителі Греції не хочуть ставати тягарем на чиїйсь шиї і відчувають свою безпорадність. Деякі починають самі себе ненавидіти, що незмінно веде до саморуйнування. Ось що стоїть за зростанням числа самогубств і спроб суїциду’, – вважає Нікос Сідеріс, один з провідних психоаналітиків Афін.

До цих пір показник самогубств у Греції становив – максимум 600 осіб на рік. Зазначимо, 6 травня у Греції мають відбутися вибори нового парламенту.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *