Мін‘юст запропонував оцінити ступінь ризику від діяльності бюро кредитних історій

Мін’юст пропонує виробити критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику від діяльності бюро кредитних історій, пов’язаної із збиранням, обробленням, зберіганням, захистом, використанням інформації, яка складає кредитну історію. 

Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів, якою встановлюються вказані критерії, виставлено для обговорення та надання зауважень на сайті Міністерства юстиції.

Як зазначається у пояснювальній записці до проекту нормативного акта, важливість проблеми полягає, з одного боку, в можливості держави повноцінно контролювати діяльність бюро кредитних історій та не допускати порушень ведення цієї діяльності, а з іншого боку – надати можливість суб’єктам господарювання здійснювати свою діяльність без зайвого втручання з боку органів державної влади.

Прийняття акта дозволить Міністерству юстиції України, як органу ліцензування бюро кредитних історій, визначити періодичність проведення планових заходів державного контролю залежно від ступеня ризику, від здійснення господарської діяльності. Отже, обрати оптимальний варіант між забезпеченням державного контролю на достатньому рівні та рівнем втручання держави у діяльність ліцензіатів.

Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться до 31 березня 2008 року за адресою: Міністерство юстиції України, Департамент легалізації та регулювання діяльності бюро кредитних історій, пров. Рильський, 10, м. Київ, 01025 або електронною поштою на адресу: [email protected].

Довідка: Закон України «Про організацію формування та обігу кредитних історій» набрав чинності 29 січня 2006 року. Законом внесено зміни до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», зокрема доповнено пунктом 74, згідно з яким ліцензуванню підлягає діяльність, пов’язана із збиранням, обробленням, зберіганням, захистом, використанням інформації, яка складає кредитну історію.

Міністерство юстиції України, згідно із законом, визначено органом ліцензування господарської діяльності, пов’язаної із збиранням, обробленням, зберіганням, захистом, використанням інформації, яка складає кредитну історію.

У січні 2008 року Міністерство юстиції та Державний комітет України з питань регуляторної політики затвердили спільний наказ, яким встановлюється порядок перевірок діяльності бюро кредитних історій.

Окрім цього Міністерство юстиції вже видало наказ від 09.02.2008 №190/5 щодо проведення планової перевірки додержання Ліцензійних умов провадження господарської діяльності, пов’язаної із збиранням, обробленням, зберіганням, захистом, використанням інформації, яка складає кредитну історію, у ТОВ ‘Перше всеукраїнське бюро кредитних історій’ за період з 26 січня 2007 року по 1 березня 2008 року.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *