Уряд схвалив проект Концепції держполітики у сфері захисту прав споживачів

В Україні після здобуття незалежності захисту прав споживачів приділялася особлива увага. Уже в 1991 році було прийнято відповідний закон. А в червня 1992 року запрацював державний виконавчий орган та його територіальні органи, які безпосередньо забезпечували захист прав споживачів.


Це питання знайшло відображення і в 42-й статті Конституції. До 2005 року було прийнято низку рішень Президента та Уряду, якими визначалися напрями державної політики у цій сфері.

Наразі з огляду на сучасний стан ринкової економіки в Україні, необхідність приведення рівня захищеності прав споживачів відповідно до норм Європейського Союзу виникла необхідність у прийнятті Концепції державної політики у цій сфері, на чому неодноразово наголошував особисто Прем’єр-міністр Микола Азаров як під час публічних виступів, так і на засіданнях Уряду, виокремлюючи цю проблему в розряд пріоритетних.

Виходячи з цього, 18 червня 2012 року Кабінет Міністрів схвалив проект Указу Президента «Про Концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів».

Проект пропонує визначити напрямки та механізми реалізації державної політики у сфері захисту справ споживачів.

Реалізація цієї Концепції сприятиме захисту прав споживачів громадськими організаціями разом з органами законодавчої та виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, унеможливить потрапляння фальсифікованих або контрафактних товарів на споживчий ринок, удосконалить досудовий та судовий розгляд справ у зазначеній сфері.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *