Виконання антикорупційних рекомендацій GRECO залежить від ухвалення Україною 16 нових законів

Вчасне виконання нашою державою антикорупційних рекомендацій GRECO, термін реалізації яких визначено до вересня 2008 року, залежить від ухвалення в Україні 16 нових законів. 

Про це повідомив заступник Міністра юстиції Андрій Богдан за підсумками розгляду стану виконання органами виконавчої влади України антикорупційних рекомендацій Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) в Комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Верховної Ради України.

Зокрема, за словами заступника Міністра юстиції, необхідно ухвалити проекти Законів України «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності за корупційні правопорушення», «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій України» і «Про внесення змін до Закону України «Про статус суддів» (нові редакції). Ці законопроекти вже ухвалені Верховною Радою у першому читанні.

Крім того, необхідно прийняти низку інших законопроектів, серед яких і проекти законів України щодо обмеження недоторканності.

Як повідомлялося, 5 березня відбулося засідання Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Верховної Ради України, на якому було обговорено стан виконання органами виконавчої влади рекомендацій Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO).

У вересні 2008 року Україна має відзвітувати Групі держав проти корупції (GRECO) про виконання антикорупційних рекомендацій, наданих нашій державі в оціночному звіті GRECO щодо стану корупції в Україні. Звіт GRECO, який було оприлюднено у листопаді 2007, містить 25 рекомендацій та одне застереження, обов’язкове для виконання Україною, як членом GRECO. Зокрема, до вересня 2008 року в Україні мають бути вжиті заході щодо створення національного антикорупційного органу.

Україна приєдналась до Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) 1 січня 2006 року, ратифікувавши Цивільну Конвенцію проти корупції. GRECO утворено Радою Європи з метою покращення можливостей країн – членів групи боротися з корупцією, дотримуватися ухвалених державами рішень, а також вживати відповідних антикорупційних заходів.

Джерело: Прес-служба Мінюсту 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *