Головдержслужба спільно з МВС, СБУ та ДПА – "Суспільство проти корупції"

20 березня 2008 року в Головдержслужбі України спільно з МВС, СБУ та ДПА відбулась пряма телефонна лінія “Суспільство проти корупції”.

На запитання громадян та журналістів відповідали заступник Начальника Головдержслужби Володимир Ткач; заступник начальника Управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби Державної податкової адміністрації України Василь Слободян; заступник начальника управління боротьби з корупцією та відмиванням доходів організованими групами та злочинними організаціями Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України Віталій Ткачук та заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю та корупцією Служби безпеки України Юрій Пилип’юк.

Під час проведення телефонної лінії громадянами було поставлено 19 запитань. У ході вказаного заходу громадяни та журналісти отримали інформацію щодо порядку подання декларацій про доходи і видатки державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, форм, методів здійснення контролю за діяльністю органів державної влади та їх посадових осіб стосовно виконання законів України “Про державну службу”, “Про боротьбу з корупцією” та іншого антикорупційного законодавства, та інших питань антикорупційного спрямування.

Під час проведення прямої телефонної лінії учасникам було надано ґрунтовні відповіді та роз’яснення з усіх порушених питань.

Також в рамках проведення Головдержслужбою України прямої телефонної лінії «Суспільство проти корупції» спільно з представниками МВС, СБУ та ДПА відбувся прес-брифінг.

В рамках проведення Головдержслужбою України прямої телефонної лінії «Суспільство проти корупції» спільно з представниками МВС, СБУ та ДПА відбувся прес-брифінг, на якому журналісти отримали відповіді на питання щодо заходів, здійснених з метою запобігання проявам корупції у 2007 та початку 2008 років.

Найбільшу зацікавленість у представників ЗМІ викликало питання порушення Закону України «Про боротьбу з корупцією» державними службовцями І-ІІІ категорій. Натомість, заступник Начальника Головдержслужби України Володимир Ткач заявив, що найбільший відсоток порушників закону складають посадовці середніх категорій.

Під час прямої телефонної лінії, журналісти стали безпосередніми свідками того, що державних службовців, які телефонують, найбільше цікавить питання про відповідність та точність заповнення декларацій про доходи, з метою уникнення звинувачень в порушенні Законів України.

На прес-брифінгу були присутні такі засоби масової інформації: інформаційні агентства – “Інтерфакс-Україна”, “РБК-Україна”, “Українські новини”, “ЛІГА Бізнес-інформ”, “Укрінформ”; телеканали – “24 канал”, “5 канал”, “Діловий світ”, “Всесвітня служба УТР”, “ТБ-персектива”, а також “Українське радіо”.
 
Джерело: Прес-служба Головдержслужби

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *