У Львові створено місцеву програму обліку земель міста

У Львові розроблено місцеву електронну програму обліку земель міста. Впровадження цієї системи дасть можливість прискорити та спростити дозвільні процедури та покращити контроль за використання земельних ресурсів. Базу оперативно поповнюватимуть новими даними про земельні ділянки, а також є можливість вносити уточнені дані. До кінця року в Інтернеті буде створений спеціальний ресурс, де можна отримати інформацію про земельні ділянки.

Ця міська інформаційна система має три основні блоки: картографічний, текстово-цифровий та пошуковий зазанчили Антирейду у прес-службі Львівської міської ради.
 
Розробило інформаційну систему ВАТ «Банкомзв’язок» за 80 тис. гривень. Фахівці цієї організації у 1998 році створили програмне забезпечення для центральної диспетчерської служби Львова, а також для швидкої медичної допомоги. Передбачається, що за допомогою цієї системи буде зроблено інвентаризацію рекламоносіїв, зазначив заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук.
 
Донедавна у Львові ситуація з виділенням землі виглядала так: особа, зацікавлена в отримання землі, сама ініціює процес надання необхідної їй ділянки, а органи місцевого самоврядування займають у цьому пасивну „погоджувальну” позицію. За таких умов досить важко зберегти впевненість в тому, що інтереси зацікавлених у землі осіб будуть співпадати із інтересами місцевої громади та комплексними потребами розвитку територій. Таким чином, зараз ведеться робота з переходу від „погоджувальної” до планувальної системи землекористування. Розміщувати промисловий об’єкт чи житловий будинок, автозаправну станцію чи магазин слід тільки на тих ділянках, які передбачені для цього Генпланом. Зацікавлені у отриманні землі особи повинні отримувати від органу місцевого самоврядування чітку інформацію щодо можливих місць для розміщення об’єктів, а не здійснювати пошук ділянок самостійно.
З метою оперативного задоволення потреб зацікавлених підприємств, установ і організацій, а також громадян інформацією про земельні ділянки створено кадастрову карту (цифровий топографічний план) масштабу 1:500. Цифровий топографічний план масштабу 1:500 є основою для складання планів, на яких в цифровому вигляді з необхідною точністю та детальністю відображаються житлові та нежитлові будівлі та споруди, об’єкти шляхової мережі, надземні та підземні споруди, межі та огорожі, гідрографія та гідротехнічні споруди, межі земельних ділянок з особливим режимом використання.
Вдосконалення методів ведення земельного кадастру, а саме в оперативності та повноті наданої інформації про суб’єктів та об’єктів земельних відносин дасть можливість повної інформації про власників і землекористувачів земельних ділянок, місце розташування, площі і цільове використання земель з метою удосконалення системи земельних платежів та забезпечення ефективності використання земельних ресурсів комунальної власності Львова.
Ця робота забезпечить відкритість даних для значної частини мешканців поза юридичним аспектом фіксації прав землеволодіння, землекористування й оренди, тобто поповнення її інформацією, корисною для суспільства, і забезпечення можливостей легкого і легального доступу до цієї інформації, забезпечення гнучкості внесення інформації, можливості для її модифікації та нарощування.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *