СБУ відзвітувалась щодо виконання антикорупційної державної політики

Службою безпеки у рамках реалізації антикорупційної державної політики активно застосовуються адміністративні заходи. Зокрема, відповідно до вимог Закону України „Про боротьбу з корупцією”, у поточному році складено 507 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупційними діяннями державних службовців та осіб, уповноважених на виконання функцій держави (з них 11 – стосовно державних службовців 1-3 категорій). 

Найбільше протоколів про корупційні і пов’язані з корупцією діяння складено стосовно посадовців, причетних до: незаконного отримання матеріальних благ та пільг; надання переваг юридичним та фізичним особам при підготовці й прийнятті нормативно-правових актів чи рішень; надання недостовірної чи неповної інформації; сприяння у здійсненні підприємницької діяльності; виконання роботи на умовах сумісництва. Актуальною залишається проблема порушення антикорупційного законодавства у сфері земельних відносин повідомили Антирейду у прес-службі СБУ.

Судовими органами до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 317 осіб, з них 4 державних службовців 1-3 категорій.

Зокрема, за рішенням суду оштрафовано голову Центральної районної ради м.Сімферополя, заступника голови Великописарівської РДА Сумської області, заступника Бердичівського міського голови Житомирської області, заступника Балаклійського міського голови Харківської області, міського голову м.Костянтинівки, міського голову м.Комсомольського Донецької області, міського голову м. Барвінкове Харківської області, міського голову м. Вижниця Чернівецької області, начальника управління агропромислового розвитку Канівської РДА Черкаської області; заступника голови Бродівської міської ради Львівської області; кількох співробітників органів МВС, ДМС України та ін.

Зокрема, на підставі розгляду матеріалів УСБ України в Донецькій області Ворошиловським районним судом м. Донецька за вчинення адмінправопорушення, передбаченого п.„г” ч.3 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, 11 лютого п.р. оштрафовано на 255 грн. міського голову м.Костянтинівка (3 категорія), який надав для використання земельну ділянку без оформлення відповідної документації та сплати податку на землю місцевому ТОВ.

За матеріалами Служби безпеки в АР Крим Київським райсудом м. Сімферополя за вчинення адмінправопорушення, передбаченого п.„б” ч.1 ст.5 та п.„г” ч.3 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, 21 лютого п.р. оштрафовано на 400 грн. голову Центральної районної ради м. Сімферополя (3 категорія), який виступив довіреним фізичної особи у справах державного органу в якому працює та сприяв їй у досягненні перемоги в тендері шляхом втручання в роботу тендерного комітету управління праці та соціального захисту населення Центрального району м. Сімферополя.

За матеріалами Служби безпеки України в Житомирській області Корольовським районним судом м.Житомира за вчинення адмінправопорушення, передбаченого п.„г” ч.3 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, 14 лютого п.р. оштрафовано на 255 грн. заступника голови Бердичівської міської ради (4 категорія), який надав незаконні переваги суб’єкту підприємницької діяльності шляхом надання дозволу на обслуговування приміського маршруту без проведення тендеру.

За матеріалами Служби безпеки України в Чернівецькій області Шевченківським районним судом м. Чернівці за вчинення адмінправопорушення, передбаченого п.„г” ч.3 ст.5 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, 12 лютого п.р. оштрафовано на 255 грн. Вижницького міського голову (4 категорія), який надав переваги комерційній структурі шляхом перерахування їй коштів з державного бюджету за виконання робіт без проведеного тендеру.

За матеріалами Служби безпеки України в Харківській області Куп’янським міськрайонним судом Харківської області за вчинення адмінправопорушення, передбаченого п.„а” ч.2 ст.1 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, 26 лютого ц.р. оштрафовано на 850 грн. голову Дворічанської районної ради (3 категорія), який незаконно отримав переваги при нарахуванні та виплаті премії.

За матеріалами Служби безпеки України в Черкаській області Соснівським районним судом м.Черкаси за вчинення адмінправопорушення, передбаченого п.„а” ч.2 ст.1 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, 12 березня ц.р. оштрафовано на 850 грн. начальника відділення ДАІ по обслуговуванню адміністративної території Чигиринського району УМВС України в Черкаській області, який отримав через свого підлеглого від громадянина кошти у сумі 300 гривень за повернення посвідчення водія. 

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *