Методики судових експертиз в Україні проходитимуть атестацію та державну реєстрацію

Міністерство юстиції пропонує атестувати методики, за якими здійснюються судові експертизи, та зібрати їх у єдиному державному реєстрі. Відповідну постанову “Про затвердження порядку атестації та державної реєстрації методик проведення судових експертиз”, розроблену Мін’юстом, ухвалено сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

Як повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук, атестація методик судових експертиз (крім медичних та судово-психіатричних) проводитиметься Міністерством юстиції. Мета атестації – оцінка наукового рівня методик та їх обґрунтованість. Крім того, Мін’юстом здійснюватиметься апробація вказаних методик.

За словами Міністра юстиції, цим самим планується підвищити надійність та об‘єктивність наукових методик, що використовуються в експертній практиці, а також поліпшити науково-методичне забезпечення судової діяльності.

Крім того, передбачається зібрати усі атестовані в Україні методики до відповідного Реєстру. Таким чином, зазначив Міністр юстиції, планується ввести облік та утворити інформаційний фонд таких методик. Це дозволить уникнути дублювання новостворених методик, та забезпечуватиме органи, що призначають судові експертизи, відповідною інформацією, необхідною для надання оцінки висновкам експертів.

Держателем Реєстру методик проведення судових експертиз визначено Міністерство юстиції України.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *