РВ ВФДМУ по Тернопільській області виграло у Вищому господарському суді України

Регіональне відділення ФДМУ по Тернопільській області відстояло вже у Вищому господарському суді конституційні права комбайнобудівників на житло. Як зазначив начальник регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області Михайло Шкільняк, практично завершено справу, яка тягнулася кілька років, стосовно виключення гуртожитків із статутного фонду ВАТ ‘Тернопільський комбайновий завод’ – постанова Вищого господарського суду України поставила велику крапку у цій справі.

3 липня цього року Вищий господарський суд розглянув касаційну скаргу ВАТ ‘Тернопільський комбайновий завод’ про скасування постанови Львівського апеляційного господарського суду на рішення господарського суду Тернопільської області за позовом прокурора міста Тернополя в інтересах регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області від 29.11.2007, яким було повністю задоволено позовні вимоги і визнано неправомірність включення до статутного фонду ВАТ ‘ТКЗ’ гуртожитків і своєю постановою касаційну скаргу залишив без задоволення, а рішення місцевого суду і Львівського апеляційного господарського суду залишив без змін. Це означає, що суди трьох рівнів визнали за комбайнобудівниками їхнє право на житло, у якому вони проживають, і гуртожитки знову набудуть статусу державної власності.

Представники жителів гуртожитків настільки вболівали за справу, що їздили у Львів, коли там слухалась справа, поїхали й у Київ, щоб першими дізнатися про рішення суду. І хоча за стіни Вищого господарського суду України їх не пропустили, але вони активно вболівали за винесення справедливого рішення під його стінами. Постанова Вищого господарського суду стала для них ще одним переконливим аргументом щодо можливості добитися справедливості та законності своїх конституційних вимог.

Таким чином постанова Вищого господарського суду ще раз підтвердила : рішення Тернопільського господарського суду і Львівського апеляційного господарського суду набрало законної сили з усіма наслідками, що з цього випливають, – шість гуртожитків у Тернополі за адресами : вул. Лук’яновича 1, 2, 3, вул. С.Бандери, 74, вул. Бродівська 50 і 54 у даний час – у процесі вилучення із статутного фонду відкритого акціонерного товариства ‘Тернопільський комбайновий завод’ і передачі у власність держави. Це – вже гарантія того, що людей не виженуть на вулицю з метою продати їхнє житло. Здійснено ще один суттєвий і переконливий крок із захисту конституційних прав громадян.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *