Тернопільське РВ ФДМУ виграло черговий етап судової справи

10 липня 2008 року регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області в апеляційному суді Львівської області виграло черговий процес навколо виконання рішення господарського суду Тернопільської області про розірвання договору купівлі-продажу Тернопільського аеропорту і про стягнення з покупця неустойки у розмірі 20 відсотків від суми продажу, що складає 6 мільйонів 400 тисяч гривень. Апеляційну скаргу фірми з австрійським капіталом ПП ‘СЦ-Сервіс-Центр Стрий’ (директор Крістіан Чернер) за новими обставинами щодо Тернопільського аеропорту, судом було відхилено.

Вже два роки фірма з австрійським капіталом судиться з регіональним відділенням, намагаючись уникнути виконання рішення Тернопільського господарського суду щодо сплати штрафних санкцій за невиконання умов договору купівлі-продажу об’єкта комунальної власності – Тернопільського аеропорту. 27 січня 2006 року покупець придбав об’єкт на відкритому аукціоні за 32 мільйони гривень при початковій вартості продажу (з урахуванням ПДВ) – 9 млн. 989 тис.640 грн, але впродовж відведеного часу не заплатив за об’єкт, а розпочав судову справу щодо визнання договору недійсним. За умови виграшу справи , фірма уникла б штрафних санкцій.

Фірма впродовж цього часу вишукує підстави, щоб уникнути сплати штрафних санкцій, знаходячи все нові й нові причини для звинувачення органу приватизації та доказу своєї правоти у різних судових інстанціях. В черговому судовому засіданні також визнано незаконними та штучними перешкоди, які чинить фірма для того, щоб уникнути сплати штрафних санкцій, які мають надійти на рахунок Тернопільської обласної ради, у чиїй власності перебуває аеропорт.

Вивчивши всі обставини справи, Львівський апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу ПП ‘СЦ-Сервіс-Центр Стрий’ на ухвалу Залізничного районного суду міста Львова від 14.05.2008 № 2-2184/ 2008 р, якою зазначений суд скасував свою ухвалу від 08.05.2008 щодо забезпечення позову ПП ‘СЦ-Сервіс-Центр Стрий ‘ шляхом зупинення виконавчого провадження, порушеного Головним державним виконавцем Підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби головного управління юстиції у Львівській області щодо виконання наказу виданого 08.10.2007 року Господарським судом Тернопільської області про стягнення з фірми в користь регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області 5 мільйонів 401 тисячі 36 гривень неустойки і залишив оскаржувану ухвалу без змін.

Будь-які спроби з боку ПП ‘СЦ-Сервіс-Центр Стрий’ створити перешкоди для безумовного виконання цього судового рішення органами виконавчої служби будуть і надалі наштовхуватись на протидію з боку стягувача – регіонального відділення і вжиття ним відповідних заходів супротиву в межах чинного законодавства.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *