"Приват" черговий раз фігурує у рейдерському скандалі, наразі вже спортивному

Федерація баскетболу України поширила заяву підписану Олександром Волковим, у якій говорить про ‘випадки тиску та телефонних дзвінків на тренерів і керівників клубів вищої та першої ліги чоловічих і жіночих команд, які беруть участь у змаганнях з баскетболу під егідою ФБУ’.

За інформацією федерації, невідомі особи звертаються до керівників клубів і тренерів вищезгаданих команд, пропонуючи гроші за відмову від участі в офіційних змаганнях з баскетболу, які організовує та проводить ФБУ.

‘Натомість усім клубам вищої та першої ліги пропонують грати в інших, неофіційних змаганнях. Неодноразово телефонуючи від однієї команди до іншої, ці особи стверджують, що решта команд вищої ліги нібито погодилася не брати участь у змаганнях, які проводить ФБУ’, – йдеться у документі.

ФБУ заявляє, що ‘організатори подібних дій застосовують ‘рейдерські’ методи та вдаються до психологічного тиску на баскетбольне співтовариство, намагаючись дискредитувати Федерацію’.

‘Федерація баскетболу України, використовуючи легальні методи організації проведення змагань з баскетболу, рішуче припинятиме всі ‘рейдерські’ інтервенції, спрямовані на руйнування баскетбольного співтовариства, захищатиме законні інтереси своїх членів, відстоюватиме принципи чесної гри’, – йдеться у заяві ФБУ.

За інформацією Федерації, про випадки, викладені у заяві, належним чином буде проінформовано Міністра України у справах сім’ї, молоді і спорту та Президента Національного Олімпійського Комітету.

‘Згідно з вимогами міжнародних спортивних організацій, Федерація баскетболу України була і є єдиною офіційною організацією, якій делеговано законне право щодо розвитку баскетболу в Україні, представництва нашої країни в міжнародному спортивному співтоваристві та проведення офіційних і міжнародних змагань з баскетболу’, – наголошено у заяві.

Нагадаємо, з цього року в Україні створена і функціонує Українська баскетбольна ліги (УБЛ), яка проводить окремий від ФБУ чемпіонат та клуби якої не мають права виступати на євроарені. Як повідомляв Чемпіон, за значною частиною клубів нової ліги стоїть власник групи ‘Приват’ Ігор Коломойський.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *