Європарламент у четвер голосуватиме за скасування віз для українців

Співголова комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Павел Коваль висловив захоплення від спілкування з молоддю, яку він зустрів на Євромайдані у Києві. Польський парламентарій виступив за необхідність скасування візового режиму для українських громадян. У четвер, за результатами дебатів європарламентарії проголосують відповідну резолюцію.

«Це перше, що ми, як політики, можемо зробити і відкрити таким чином двері для цих молодих українців», – зауважив представник Європейських консерваторів і реформістів. Про це йшлося під час дебатів про результати Вільнюського саміту, майбутнього «Східного партнерства», передусім щодо України, які відбулися у вівторок у Європарламенті у Страсбурзі..

Депутати Європарламенту висловили підтримку прагненням громадян України до асоціації з ЄС та засудили застосування сили проти мирних демонстрантів.

«Ми повинні допомогти українцям, які демонструють чіткий шлях доЄвропейського Союзу», – наголосив заступник керівника політичної групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Лібор Ручек.

Чеський політик висловив переконання, що Європарламент має визначити чітку політичну концепцію з цього питання. Він також наголосив, що на сьогодні та на перспективу ЄС має розглянути конкретні кроки із надання допомоги Україні, Грузії та Молдові у прискоренні проектів, які з’єднують їх з Європою. В особливості, депутат відзначив сфери енергетичної безпеки, візової лібералізації, розширення контактів між представниками громадянського суспільства.

У свою чергу, представник політичної групи «зелених» Ребека Хармс засудила застосування сили на вулицях українських міст під час проведення мирних акцій з підтримки європейської інтеграції країни.

«Ці молоді люди думають по європейські, тому що вони знають, що таке Європа», – зазначила німецький політик, яка прийшла на дебати з українським національним прапором.

Вона також зазначила, що запропонований в Україні формат «круглого столу» для вирішення складної суспільно-політичної ситуації, має бути по справжньому «круглим» для всіх.

Позафракційний депутат від Румунії Адріан Северин у своєму виступі висловив переконання, що Вільнюський саміт зазнав невдачі, і «ЄС зазнав поразки у конфронтації з Росією».

«Тому філософія нашої східної політики повинна бути змінена. Переговори з Україною, а також з Азербайджаном мають бути відновлені негайно. Відтак, Угода про асоціацію Україна-ЄС може бути підписана на наступному саміті Україна-ЄС», – переконаний Северин.

Він також наголосив на необхідності застосування фінансових інструментів з боку ЄС для надання допомоги східним партнерам.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *