ФДМУ знайшов серйозні порушення на ВАТ "Балаклавське рудоуправління"

Фахівцями центрального апарату Фонду опрацьовано договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ ‘Балаклавське рудоуправління ім. О. М. Горького’ та концепцію розвитку підприємства.

За результатом вивчення документів встановлено невідповідність концепції розвитку підприємства до умов договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ.

Договором передбачено здійснення комплексу заходів щодо перенесення виробничих потужностей підприємства за межі зони Балаклавської бухти м. Севастополя відповідно до плану заходів, затверджених розпорядженням КМУ від 02.10.03 №594-р, за власні кошти.

Концепцією розвитку підприємства, яка є невід’ємною частиною договору, передбачено обов’язок інвестора (покупця) за власні кошти взяти на себе витрати по екологічному оздоровленню Балаклавської бухти в розмірі, передбаченому для інвестора по екологічному оздоровленню Балаклавської бухти відповідно до розпорядження КМУ від 02.10.03 №594-р., а саме – орієнтований обсяг фінансування у розмірі 120 326 тис. грн., в т. ч. 12 070 тис. грн. за кошти інших джерел.

Разом з тим розпорядженням КМУ від 13.07.04 N457-р із змінами визначено умову приватизації пакета акцій ВАТ ‘Балаклавське рудоуправління імені О. М. Горького’ для покупця – створення безпечних і нешкідливих умов праці та забезпечення охорони навколишнього середовища, зокрема, здійснення за власні кошти комплексу заходів щодо перенесення виробничих потужностей підприємства за межі зони Балаклавської бухти м. Севастополя відповідно до плану заходів, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02.10.03 N594-р.

Таким чином, Фонд наполягає на внесенні змін до концепції в частині фінансування комплексу заходів за власні кошти інвестора в повному обсязі.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *