У Львові рейдери захопили приміщення Об’єднаних профспілок Львівщини

16 листопада, близько 9.30 відбулося захоплення приміщення Об’єднаних профспілок Львівщини, що в центрі Львова на проспекті Шевченка, 7. 15-16 чоловік виламали вхідні двері і забарикадувалися всередині. Про це у коментарі ЗІКу розповів начальник Львівського міського управління міліції Ігор Цікало.

За словами Ігоря Цікала, до міліції зателефонувала жінка, яка охороняла приміщення та розповіла про захоплення. Проте, ще до приїзду патрульної служби, яка була неподалік, чоловіки таки увірвалися до приміщення.

«Ми почали вести переговори, попереджали про кримінальну відповідальність, сказали, що викличемо на допомогу «Беркут», якщо вони самі не звільнять приміщення», – розповів про перебіг подій головний міліціонер Львова.

Але, за словами Цікала, поки їхали працівники «Беркуту» зловмисники зрозуміли, що нічого в них не вийде: «Вони втекли через вікно 2 поверху з тильної сторони будівлі».
Проте, двох нападників міліціонерам таки вдалося затримати та доправити у Галицький райвідділ міліції. Вони сказали, що їх найняв та привів до цього приміщення Глушко Василь Йосипович.

За словами Ігора Цікала, раніше Глушко Василь подав заявку до Львівської міської ради на проведення пікетування біля приміщення Об’єднаних профспілок Львівщини 18 листопада. Глушко Василь Йосипович житель Києва, він нібито представляє об’єднання профспілок, про яке ніхто не чув. Вимоги цього чоловіка – усунення нинішнього керівництва профспілок області.

«У заявці на пікетування, яку Глушко подав у Львівську міськраду, є його номер телефону. Ми зателефонували цьому чоловіку і він пообіцяв впродовж години приїхати та привезти документи, які засвідчують право на приміщення Об’єднаних профспілок Львівщини. Проте ніхто не приїхав і ніяких документів не показав», – зазначив Цікало.

За самим фактом захоплення приміщення профспілок, пошкодження вікон та дверей буде порушено кримінальну справу. На думку Ігоря Цікала, перед законом відповідатиме Глушко, який це все організував. Затриманих нападників буде притягнуто до відповідальності за опір працівникам міліції.

Зараз правоохоронці оглядають місце події. Злочинці вибили двері в три кабінети, розбили віконне скло. На місце події прибули працівники Об’єднаних профспілок Львівщини, які перевіряють, чи всі їхні речі та документи на місцях.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *