Львівська облрада тимчасово вирішила проблему із захопленням земель Малехова

Львівська обласна рада бодай на певний час призупинила схему захоплення земель у Малехові. Своїм сьогоднішнім рішенням вона рекомендувала Малехівській сільській раді та Жовківській райдержадміністрації заборонити вчиняти будь-які дії стосовно ділянок, які рішенням Львівського апеляційного суду без відповідного погодження з сільською радою були передані мешканцям Львова, переважно інвалідам 2 та 3 груп під ведення особистого сільського господарства.

Відтак громадяни, які згідно з рішенням суду отримали ці земельні ділянки, не зможуть отримати відповідних державних актів на землю.

Як розповів депутат облради Микола Пшевлоцький, інша частина рішення облради стосується діяльності відповідних органів виконавчої влади, зокрема управління держкомзему у Львівській області і держземінспекції. Їх зобов’язують до певних дій, і до перевірок також. «Крім цього ми просимо правоохоронні органи провести перевірки, тому що це чітко спланована, ґрунтовно підготована схема заволодіння особливо цінними землями. Також прийняте рішення щодо розгляду діяльності суддів, але лише тих, які задіяні саме у Малехівській справі», – зазначив він.

Окрім цього в облраді створена спеціальна комісія, яка має здійснити ґрунтовну перевірку земельних питань в масштабах всієї області.

«Зараз найголовніше – не допустити реалізації рейдерської схеми. Тобто ті люди, яким за рішенням суду віддана земля у Малехові, не мають її отримати. 

А зняття з посади голови сільської ради, чи голови РДА чи ОДА не вирішить питання. Якраз цим зняттям і скористаються рейдери», – наголосив Микола Пшевлоцький.

Антирейд

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *