У Києві прокуратура поновила права 137 пенсіонерів та притягнула до відповідальності 8 посадовців

На вимогу прокуратури Деснянського району столиці вісьмох посадовців районного управління Пенсійного фонду України притягнуто до відповідальності за безпідставне нарахування та стягнення боргу зі сплати єдиного соціального внеску з пенсіонерів і інвалідів, які займаються підприємницькою діяльності.

Вказане порушення було виявлено у ході перевірки, проведеної за зверненням підприємців-спрощенців Деснянського району, які надійшли на телефон «гарячої лінії» районної прокуратури.

Встановлено, що за І та ІІ квартал минулого року районне управління ПФУ безпідставно нараховувало єдиний соціальний внесок інвалідам та пенсіонерам, які займаються підприємницькою діяльністю та знаходяться на спрощеній системі оподаткування.

Враховуюче те, що за законом вказану категорію платників звільнено від сплати єдиного внеску, фінансові зобов’язання посадовцями Пенсійного фонду були застосовані неправомірно.

За результатами розгляду подання, внесеного на адресу Управління ПФУ в Деснянському районі, 8 посадових осіб притягнуто до відповідальності.

Наразі за втручання прокуратури безпідставно нарахований борг зі сплати єдиного внеску у сумі понад 400 тис. гривень скасовано, права 137 інвалідів та пенсіонерів Деснянського району поновлено.

Принагідно зазначимо, що жодне звернення, яке надходить до органів прокуратури від підприємців з приводу неправомірних дій контролюючих органів, не залишається поза увагою відомства. За усіма такими повідомленнями проводяться ґрунтовні перевірки.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *