Протягом 2008 року понад 5 млн. судових рішень в Україні було виконано в примусовому порядку

Протягом 2008 року Державна виконавча служба Міністерства юстиції виконала в примусовому порядку понад 5 млн. судових рішень. Про це повідомив Міністр юстиції Микола Оніщук з посиланням на оперативну статистику Мін‘юсту щодо виконання рішень судів протягом 12 місяців 2008 року.

Згідно з Законом України «Про виконавче провадження», примусове виконання рішень судів в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Загалом, за словами Міністра юстиції, державними виконавцями було завершено понад 5 млн. судових рішень на суму майже 18,5 мільярдів гривень. Це на 15 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2007 року (протягом 2007 року в Україні було примусово виконано майже 4,5 млн. судових рішень на суму 17, 3 млрд. грн.).Міністр наголосив, що кількість рішень судів, які не виконуються добровільно та надходять на виконання до Державної виконавчої служби Мін‘юсту на примусове виконання, збільшується щорічно. Зокрема, протягом року що минув кількість судових рішень, які надійшли на примусове виконання до Мін‘юсту, збільшилася на понад 600 тисяч. Міністр також повідомив, що протягом 2008 року боржники, які відмовлялися виконати рішення суду в добровільному порядку, сплатили державі виконавчого збору на суму 123 млн. грн. (Виконавчий збір стягується з боржника у разі невиконання судового рішення у строк, установлений для добровільного його виконання.)

При цьому, загальна чисельність державних виконавців в Україні у 2008 році складала 6455 осіб. Фактично, навантаження на кожного державного виконавця становило в середньому 3-4 виконавчих документи на день.


Протягом 2008 року понад 5 млн. судових рішень в Україні було виконано в примусовому порядку

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *