25,5 млн євро на житло для переселенців: Україна отримає допомогу від німецького державного банку KfW

Кабінет Міністрів України уповноважив віце-прем’єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова на підписання угоди про надання Україні 25,5 млн євро (близько 855,4 млн грн) від німецького державного банку KfW.

Уряд України від 16 листопада підписав проект угоди №1437-р з німецьким державним банком KfW про надання 25,5 млн євро (близько 855,4 млн грн) на житло для внутрішньо переміщених осіб. Про це 19 листопада повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Кабмін уповноважив віце-прем’єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова на підписання угоди.

Виконавцем проекту виступить Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Відповідну угоду про співпрацю з ФРН Кабмін схвалив в квітні 2020 року.

Станом на 16 листопада, за даними Міністерства соціальної політики, в Україні перебували на обліку 1,45 млн переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму.

У 2019 вирішення житлового питання для одного внутрішньо переміщеного особи обходилося українському держбюджету більш ніж в 1 млн грн, поінформували в Місоцполітиці. “За рахунок субвенції в розмірі 25 млн грн, виділеної з державного бюджету органам місцевого самоврядування, було вирішено житлове питання 24 внутрішньо переміщених осіб”, – зазначили у відомстві.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *