Генпрокуратура вимагає усунути з посади суддю, яка відпустила екс-командира "Беркута" Садовника

Генеральна прокуратура подала клопотання про відсторонення від посади судді Печерського суду Світлани Волкової, яка відпустила з-під варти командира ‘Беркута’ Дмитра Садовника.

Про це в інтерв’ю ‘Главкому’ заявив прокурор Києва Сергій Юлдашев.

‘Слідчим повідомлено про підозру Волкової, клопотання про відсторонення її від посади підписано Генеральним прокурором і розглядатиметься Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Також мною ініційовано її залучення до дисциплінарної відповідальності’, – сказав він.

‘Насправді, притягнути суддю до кримінальної відповідальності не так просто – суддя не може бути затриманий і йому не може бути винесено запобіжний захід. Зараз слідчі прокуратури Києва розслідують кримінальну провадження щодо судді Волкової за фактом винесення завідомо неправосудного рішення – відмови у продовженні термінів утримання під вартою і зміни запобіжного заходу на домашній арешт’, – розповів Юлдашев.

‘Відомо, що після цього Садовник, вина якого доведена у вбивстві понад тридцять осіб, залишив місце проживання і сьогодні його місцезнаходження невідоме. А суддя цей ризик не врахувала’, – заявив прокурор Києва.

‘Слідчим повідомлено про підозру Волкової, клопотання про відсторонення її від посади підписано Генеральним прокурором і розглядатиметься Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Також мною ініційовано її залучення до дисциплінарної відповідальності’, – зазначив Юлдашев.

‘За фактом винесення завідомо неправосудного рішення, яке, впевнений, ми доведемо, Верховною Радою може бути вирішено питання про її звільнення і тоді буде отримано згоду на притягнення її до кримінальної відповідальності. А її сумнозвісне рішення вже переглянуто і скасовано судом апеляційної інстанції’, – заявив він, відповідаючи на питання про те, що може загрожувати Волковій.

Раніше Волковій було пред’явлено звинувачення у винесенні завідомо неправосудного рішення про звільнення Садовника з-під варти і переведення його під домашній арешт.

Згодом Садовник позбувся браслета спостереження та втік.

Садовник підозрюється в причетності до вбивства близько 30 демонстрантів на Майдані.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *