Райффайзен банк Аваль майже на третину скоротить бізнес в Україні

Райффайзен Банк Аваль на 30% скоротить бізнес в Україні. Це випливає із заяви його власника – австрійського Raiffeisen Bank International, повідомляє DW.

При цьому група планує також на 20% зменшити свій бізнес у Росії.

Такі наміри пов’язані зі збільшення проблемних кредитів через девальвацію гривні та рубля.

У повідомленні банку, опублікованому ввечері 9 лютого, зазначається, що після десятирічного зростання прибутків у Східній Європі, в 2014 році дочірні філії Райффайзен зазнали збитків у розмірі півмільярда євро і змушені вживати заходів щодо збільшення свого капіталу.

Raifeisen, зокрема, продає свої філіали в Польщі і Словенії, а також Direktbank Zuno. Завдяки цьому, а також значного скорочення бізнесу в Росії і на Україні, банк сподівається до 2017 року збільшити коефіцієнт достатності базового капіталу з 10 до 12 відсотків, повідомляє агентство Reuters.

У Росії Raiffeisen планує скоротити свій бізнес на 20 відсотків і надалі сконцентрувати увагу на обслуговуванні компаній. Незважаючи на кризу в Росії, Райффайзен Банк до останнього отримував значну частину прибутку за рахунок діяльності в цій країні. У 2014 році прибуток банку в РФ склала 342 млн євро.

В Україні, де минулий рік ознаменувався для Райффайзен збитками у розмірі 290 млн євро, діяльність планується скоротити на 30 відсотків.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *