Суд визнав незаконним стягнення іпотечного майна за виконавчим написом нотаріуса

Окружний адмінсуд Києва скасував норми постанову № 662 про стягнення заборгованості за іпотечним договором у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів.

20 березня Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом до Кабінету Міністрів України за участю третіх осіб – Нотаріальної палати України, Сосунович Г.А. про визнання нечинним та скасування пунктів 1, 2 Постанови Кабінету Міністрів України №662 від 26.11.2014 року «Про внесення змін до переліку документів, за якими стягнення заборгованості провадиться у безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів». Судом постановлено рішення про визнання незаконною та нечинною вищезгадану Постанову, в частині, що стосується стягнення заборгованості по іпотечному договору в безспірному порядку на підставі виконавчих написів нотаріусів.

Після набрання рішенням суду законної сили, іпотечні установи не зможуть відбирати нерухомість у громадян за спрощеною процедурою, як це було передбачено Постановою №662. Для вчинення таких дій необхідно буде надати документи, що дійсно підтверджують безспірність заборгованості боржника та встановлюють прострочення виконання зобов’язань.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *