Привид "Дельти". Олігарх Жеваго "влив" в свій банк "Фінанси та Кредит" 600 млн грн

Банк ‘Фінанси та Кредит’ збільшує статутний капітал на 616,4 млн гривень, або на 22%, – до 3,416 млрд гривень шляхом додаткового випуску акцій.

Про це повідомили в прес-службі банку в середу, передає ‘Інтерфакс-Україна’.

За словами представника прес-служби, акціонери банку на загальних зборах 23 березня затвердили звіт про результати розміщення акцій додаткового випуску.

Банк ‘Фінанси та Кредит’ засновано в 1990 році. За даними банку, на початок січня 2015 року його основними акціонерами були ТОВ ‘Асканія’ (45,92%) і ПрАТ ‘F&C Realty’ (41,58%), а основним бенефіціаром – український олігарх, нардеп Костянтин Жеваго.

Згідно з даними Нацбанку, за розміром загальних активів на 1 січня 2015 банк ‘Фінанси та Кредит’ займав 13 місце (34,203 млрд гривень) серед 158 діючих у країні банків.

Нагадаємо, раніше Нацбанк визнав неплатоспроможними великі фінустанови: ‘Форум банк’ нардепа і олігарха Вадима Новинського, ‘Надра банк’ олігарха Дмитра Фірташа, вирішив ліквідувати ‘VAB банк’ мільйонера Олега Бахматюка, та системний ‘Дельта банк’ Миколи Лагуна, який, як і інші обіцяли НБУ докапіталізувати фінустанову.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *