Гонтарєва пояснила, звідки взяла 26 мільйонів грн у сімейний бюджет

Глава Національного банку України Валерія Гонтарева пояснила, за рахунок чого її доходи за 2014 рік збільшилися в 6,9 раза. Про це вона розповіла в інтерв’ю Hubs.

‘Коли я вирішила йти на держслужбу, я продала інвестиційні сертифікати ЗНПІФ ‘Інвестиційний капітал – Фонд облігацій’ і частку у бізнесі ICU, якою володіла’, – сказала вона, відповідаючи на питання про збільшення доходів з 3,88 млн грн у 2013 році до 26,8 млн грн 2014 р. За словами Гонтаревої, за продані інвестиційні сертифікати вона отримала оплату у повному розмірі 8,246 млн грн.

‘А за частку в ICU ми з моїми колишніми партнерами домовилися, що оплата буде потраншевою, оскільки сума операції була значною, і група не могла це зробити одночасно. Перший транш у розмірі 15,775 млн грн я отримала наприкінці минулого року. Решту суми отримуватиму також траншами протягом кількох років’, – говорить глава НБУ.

Вона додала, що на сьогодні гроші лежать на депозиті у державному ‘Укрексімбанку’. Говорячи про рахунки в банках, Гонтарева розповіла: ‘У мене були гроші на поточному рахунку в ‘Універсалбанку’, у ‘Дельта Банку’ у мене особисто ніколи не було рахунків’. Проте, згідно з її декларацією за 2013 рік там був вказаний ‘Дельта Банк’.

‘Це був депозит мого старшого сина. Йому дідусь заповідав квартиру, він її продав і отримані гроші – 800 000 гривень – поклав на депозит у ‘Дельта Банк’ на рік. Рік закінчився, коли банк вже не повертав вклади, тому він його так і не забрав. Фонд гарантування вкладів виплатить йому 200 000 гривень – решта пропаде’, – поскаржилася головний банкір країни. При цьому Гонтарева запевнила, що син не просив її допомогти повернути гроші: ‘Він розуміє, що за власні фінансові рішення треба відповідати’. Зазначимо, що згідно з декларацією зросли доходи і у сім’ї Гонтаревої.

‘Чоловік продав квартиру ще в лютому 2014 року, тому на час подачі моєї декларації держслужбовця у червні її вже не було, а ось доход від продажу показаний вже в декларації 2014 року. Також мій син продав інвестиційні сертифікати ЗНПІФ ‘Інвестиційний капітал – Фонд облігацій’, що належать йому, коли я йшла на держслужбу’, – розповіла вона. 500 тисяч гривень, що з’явилися у декларації, глава НБУ пояснила продажем автомобіля Infinity FX35.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *