Арсеній Яценюк оглянув і протестував автомобілі для нової української поліції

У суботу, 4 квітня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк оглянув та протестував автомобілі, придбані для нової патрульної української поліції.

Арсеній Яценюк ознайомився з остаточним варіантом дизайну оперативного автомобіля для нової патрульної служби. Він поспілкувався з авторами дизайну, який переміг за результатами голосування серед громадян.

Він ознайомився з електронним обладнанням, встановленим в авто, випробував автоматичну систему оформлення штрафів за порушення ПДР.

Глава Уряду продемонстрував журналістам, як виглядатиме адміністративний протокол про порушення правил дорожнього руху. Він зазначив, що такий протокол буде заповнюватися “буквально кілька секунд” і друкуватиметься безпосереднього в поліцейській машині. У ньому зазначатиметься номер протоколу, дата, за якою статтею відбувається адміністративне стягнення за порушення ПДР, особа, транспортний засіб та сума платежу.

Арсеній Яценюк разом із Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим сів в один із автомобілів і проїхав вулицями Києва.

Глава Уряду повідомив журналістам, що таких автомобілів для Києва придбано вже 300, загалом по Україні їх є 2 тисячі: “Далі будемо ще купувати”.

“Такі машини повинні їздити по вулицях всієї України. Ми розпочинаємо реформу поліції з Києва, потім підуть міста-мільйонники, далі – всі міста України”, – наголосив він

Ці авто, за словами Арсенія Яценюка, споживають 5 літрів палива на 100 км, є ‘дуже ефективними і повністю обладнані новітніми електронним засобами навігації й контролю’, що дозволяють автоматично ідентифікувати порушників.

Глава Уряду зазначив, що авто були придбані спільно із Урядом Японії, кошти були виділені з передбачених Кіотським протоколом. Авто були придбані в Японії та поставлені до України.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *