Один із банків зміг довести незаконність рішення НБУ – ЗМІ

Перший комерційний банк в судовому порядку зміг домогтись відміни рішення Національного банку України до категорії неплатоспроможних.

В самому банку таке рішення вважали політично мотивованим.

Нагадаємо, що таке рішення призводить до введення в банку тимчасової адміністрації, рішення про введення якої було прийнято 25 вересня виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, пише ‘Главком’.

Проте ‘ГРІН БАНК’ чітко дотримувався всіх нормативів НБУ, продовжував виконувати свої зобов’язання перед фізичними та юридичними особами до часу, коли повноваження перейшли до тимчасового адміністратора.

Намагаючись захистити інтереси вкладників та не допустити можливих зловживань з боку чиновників, акціонери банку та за допомогою адвокатського об’єднання ‘Поз, Солод Партнерс’ звернулися до суду. Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 09 лютого 2015 року було скасовано незаконні рішення НБУ та Фонду щодо віднесення ‘ГРІН БАНКу’ до категорії неплатоспроможних та введення тимчасової адміністрації.

Ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 31.03.2015, постанова місцевого адміністративного суду залишена без змін, а апеляційні скарги НБУ та Фонду без задоволення.

На даний час ‘ГРІН БАНК’ залишається єдиним банком, який зумів довести свою платоспроможність в судовому порядку та домогтись відміни незаконного рішення Нацбанку. Нагадаємо, що нещодавно Нацбанк з Фондом вже ввів тимчасові адміністрації в ‘Дельта Банк’, ‘Банк ФОРУМ’ та розпочав процедуру ліквідації в VAB Банку й БГ БАНКу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *