Виплати вкладникам "Дельта Банка" та банку "Надра" планують розпочати наприкінці квітня

Виплати вкладникам найбільших неплатоспроможних банків ‘Надра’ і ‘Дельта Банк’, в яких працює тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, можуть початися в другій половині квітня.

Про це повідомив директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін.

‘Я сподіваюся, що в другій половині квітня. Інвентаризація вкладів вже майже завершена – є ознаки маніпуляцій з базами за вкладами – дроблення, подвоєння. Ми намагаємося розібратися’, – сказав Ворушилін, відповідаючи на запитання про терміни початку виплати вкладникам найбільших неплатоспроможних банків ‘Надра’ і ‘Дельта Банк’.

За його словами, частина виплат щодо ‘Дельта Банку’ буде заблокована. ‘Точної суми поки що немає, але тимчасовий адміністратор банку повідомив, що понад 1 млрд грн вкладів – з ознаками дроблення. А ми такі вклади не визнаємо і не виплачуємо’, – додав керівник фонду.

Ворушилін наголосив, що чим більші обсяги банку, тим більше технічних складнощів виникає при обробці його бази вкладів, у зв’язку з чим фонду потрібно більше часу для підготовки до виплат. ‘Одна справа обробити базу ‘Укоопспілки’, де 50 мільйонів вкладів, інша справа – база ‘Дельти’. Це різні речі. І коли нам радять починати виплати через два тижні після введення тимчасової адміністрації, то я не проти і через тиждень, але треба визначити базу вкладників. Ми нічого не можемо виплатити, поки її немає’, – пояснив він.

Нагадаємл, Фонд гарантування вкладів фізосіб виводить з ринку 48 неплатоспроможних банків, 46 з яких визнані неплатоспроможними в 2014-2015 роках.

В тому числі Фонд гарантування на початку лютого цього року ввів тимчасову адміністрацію у банк ‘Надра’, у який входить у групу найбільших за активами, а на початку березня – у ‘Дельта Банк’.

За попередніми оцінками фонду, на виплати гарантованого відшкодування вкладникам цих банків потрібно 20,5 млрд грн.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *