Луганська область: Прес-реліз про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події станом на 18 квітня 2015 року

Військові злочини

17 квітня о 12.15 бойовики незаконного збройного формування «ЛНР» обстріляли зі стрілецької зброї бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «КИЇВ-2» та військовослужбовців 24 бригади ЗСУ. Зафіксовані втрати живої сили бойовиків. Серед особового складу БПСМОП «КИЇВ-2» та ЗСУ втрат немає. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 258 КК України.

Злочини проти волі, честі та гідності особи

17 квітня до Сватівського райвідділу міліції поштою з МВС надійшли матеріали за зверненням киянки про те, що 27 січня поточного року у м. Петровське Луганської області її чоловіка 1974 р.н. незаконно затримали бойовики незаконного збройного формування «ЛНР» та нібито на теперішній час утримують у м. Свердловську Луганської області, вимагаючи за його звільнення гроші. Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 3 ст. 146 КК України.

Злочини проти громадської безпеки

17 квітня співробітники СБУ викрили та затримали гр. К. 1977 р.н., (мешканець смт. Новоайдар), який брав активну участь у незаконному збройному формуванні «ЛНР». Даний факт внесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 2 ст. 260 КК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Вилучення боєприпасів

17 квітня у ході проведення санкціонованого обшуку у квартирі на пр. Сосновийс. Чмирівка (Старобільський район) за місцем мешкання чоловіка 1974 р.н. співробітники Старобільського райвідділу міліції виявили та вилучили гранату «Ф-1»;

Того ж дня співробітники Лисичанського міськвідділу міліції спільно з БПСМОП «Тернопіль» у ході проведення особистого огляду 36-річного раніше судимого місцевого жителя виявили та вилучили гранату «РГД-5».

Вилучене спрямовано на дослідження. Дані факти внесені до ЄРДР і кваліфіковані за ч. 1 ст. 263 КК України. Проводиться досудове розслідування.

Дорожньо-транспортна подія

17 квітня о 17.45 на перехресті вулиці Б. Ліщини та проспекту Хіміків у м. Сєвєродонецьку сталася дорожньо-транспортна подія. Гр. 1975 р.н., керуючи автомобілем «Урал», не надав перевагу автотранспорту, який рухався по головній дорозі та скоїв зіткнення з автомобілем «ВАЗ-21099», під керуванням гр. 1983 р.н. Внаслідок ДТП водій «ВАЗ-21099» отримав тілесні ушкодження. Постраждалому водієві надана медична допомога. Даний факт зареєстровано. Проводиться перевірка.

Збут наркотиків

17 квітня у ході проведення негласних слідчо-оперативних заходів співробітники СБНОН Лисичанського міськвідділу міліції викрили та затримали 37-річного раніше судимого місцевого мешканця, який збув 2 мл опію місцевому жителю. Також у ході проведення огляду квартири на кв. Ленінського Комсомолу м. Лисичанськ за місцем мешкання підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили два згортка з фольги із порошкоподібною речовиною білого кольору та один згорток із фольги з речовиною коричневого кольору загальною вагою. Дані факти внесені до ЄРДР. Чоловіка затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Вилучення наркотиків

17 квітня у ході проведення особистого огляду 43-річного раніше судимого місцевого жителя, співробітники Біловодського райвідділу міліції виявили та вилучили 15 грам марихуани;

17 квітня у ході проведення особистого огляду 24-річного місцевого жителя співробітники Сватівського райвідділу міліції виявили та вилучили 15 грам марихуани.

Вилучене спрямовано на дослідження. Дані факти зареєстровані. Проводиться перевірка.

Безвісти зникла

17 квітня до Рубіжанського міськвідділу міліції з заявою звернулася місцева жителька 1959 р.н. про те, що 15 квітня пішла з дому та до теперішнього часу не повернулася її сестра гр. Лисова О.С., 1963 р.н. Раніше не одноразово уходила з дому. Перебуває на обліку у лікаря-психіатра. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження жінки.

Розкриття раніше скоєних злочинів:

Вбивство

У ході проведення досудового розслідування за фактом вбивства 43-річної жінки, яке мало місце 12 квітня у будинку на вул. Жуковського м. Золоте, співробітники Управління карного розшуку ГУМВСУ спільно з працівниками Попаснянського райвідділу міліції у скоєні вбивства викрили та затримали 39-річного раніше судимого чоловіка. Зі слів затриманого 11 квітня вночі за місцем мешкання потерпілої, він нібито через бажання полегшити страждання жінки через її хворобу на рак, наніс їй декілька ударів ножем у тулуб та шию.Вилучено речові докази.Підозрюваного затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Крадіжка

У ході проведення оперативно-розшукових заходів за фактом крадіжки з тамбуру квартири (вул. Гагарінам. Сєвєродонецьк) велосипеда, який належить місцевій мешканки 1984 р.н. співробітниками карного розшуку міськвідділу міліції у вчиненні крадіжки викрили 30-річного місцевого жителя. Вилучено речовий доказ. Триває досудове розслідування.

ВЗГ ГУМВС України
у Луганській області

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *