Гонтарева назвала іноземних інвесторів, які хочуть вкласти капітал у державний "Укргазбанк"

У Нацбанку прогнозують відновлення та поступове зростання української економіки з другого півріччя 2015 року.

Зростання економіки України має початися з другого півріччя цього року, а відповідно чимало іноземних інвесторів заявили про готовність вкладати гроші в українські підприємства та банківський сектор. Про це сказала голова Нацбанку Валерія Гонтарева, передає прес-служба НБУ.

‘Ми віримо, що з другого півріччя 2015 року розпочнеться відновлення та поступове зростання української економіки. Через ефект девальвації та початок імпортозаміщення наразі уже можна спостерігати певне пожвавлення виробництва у деяких галузях’, – зауважила Гонтарева. Читайте також: Експерти розповіли, чи чекати Україні на інвестиції після великої конференції у Києві Вона наголосила, що на нинішньому етапі можна констатувати велику увагу іноземних інвесторів до української економіки.

На її переконання, не лише міжнародні фінансові організації, а й приватні інвестори поділяють таку точку зору і охоче розглядають можливості залучення інвестицій у банківський сектор України. Зокрема, Міжнародна фінансова корпорація та Європейський банк реконструкції та розвитку ведуть переговори щодо участі в капіталі державного ‘Укргазбанку’.

Крім того, інвестори державного ‘Укрексімбанку’ також продемонстрували довіру до української банківської системи та вирішили продовжити обіг облігацій зі строком погашення у квітні 2015 року на три місяці – до 27 липня, з метою подальшого затвердження та оформлення довгострокового рішення в рамках загального процесу управління зовнішнім боргом державного сектору відповідно до домовленостей України з МВФ.

‘Проводилися складні, проте результативні перемовини з власниками єврооблігацій АТ ‘Укрексімбанк’. Я вважаю це нашою спільною перемогою і дуже позитивною новиною для всієї фінансової системи країни’, – наголосила Гонтарева.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *