Звернення громадян до органів ДФС: строки та умови розгляду

Наказ Мінфіну від 02.03.2015 № 271

Упорядковано розгляд звернень та організацію особистого прийому громадян у ДФС та її територіальних органах.

Зокрема, звернення громадян розглядаються та вирішуються у строк не більше одного місяця з дня їх надходження з урахуванням вихідних, святкових і неробочих днів. А ті, що не потребують додаткового вивчення та проведення перевірки за ними, невідкладно, але не пізніше 15 днів від дня їх реєстрації.

Загальний строк вирішення питань, порушених у зверненні, — не більше 45 календарних днів.

При цьому у зверненні мають зазначатися ПІБ, місце проживання громадянина та суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення має бути надруковано або написано від руки розбірливо і чітко, підписано заявником із зазначенням дати.

Звернення, оформлене без дотримання цих вимог, повертається заявникові з відповідними роз’ясненнями не пізніше ніж через 10 днів від дня надходження.

Заявникам, які направили на офіційні електронні адреси органів ДФС електронні листи, що не відповідають протоколам обміну інформацією та/або вимогам щодо оригіналів документів в електронному вигляді, але за результатами візуалізації яких їх можна віднести до категорії звернень громадян, роз’яснення надається лише за наявності даних про місце проживання заявника та власноручного підпису на оригіналі звернення в письмовому вигляді. Це стосується і звернень, направлених по факсу.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *