Декомунізація в Україні для юросіб

Закон України від 09.04.2015 № 317-VIII

На законодавчому рівні парламентарі засудили комуністичний та націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими в Україні та заборонили пропаганду їхньої символіки. Відповідні зміни внесено до низки законодавчих актів. Вони не оминули також юридичних осіб, яким, зокрема, забороняється:

виготовлення, поширення та публічне використання символіки зазначених тоталітарних режимів, у тому числі у вигляді сувенірної продукції;

використання у своїх торгових знаках імен/псевдонімів осіб, які обіймали керівні посади у компартії, вищих органах влади СРСР, УРСР, інших союзних або автономних радянських республік, та похідних від них, назв, пов’язаних із діяльністю компартії, встановленням радянської влади в Україні. Такі знаки не можуть одержати правову охорону та бути зареєстровані як знаки позначення;

використання в назві юрособи символіки комуністичного та/або нацистського тоталітарних режимів тощо.

Пропаганда таких режимів та їхньої символіки юрособою та/або використання у назві їх символіки є підставою для відмови в реєстрації та/або припинення діяльності цієї юрособи.

Крім того, законодавець звільнив від сплати адмінзбору за проведення держреєстрації змін, що вносяться до установчих документів:

благодійних організацій;

юросіб, пов’язаних із прийняттям цього Закону, а також зі зміною місцезнаходження юрособи у зв’язку зі зміною назви (перейменуванням) різних об’єктів топоніміки населених пунктів.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *