У НБУ розповіли, що може статися на валютному ринку влітку та чи є причини для знецінення гривні

Нацбанк завершує процес очищення ринку від неплатоспроможних банків.

Найближчим часом, як і анонсував раніше Нацбанк, буде завершено процес очищення фінансового ринку України від неплатоспроможних комерційних банків. Водночас у НБУ не бачать фундаментальних причин для знецінення гривні та відповідно здорожчання основної валюти. Про це в інтерв’ю журналу ‘Фокус’ сказав заступник голови правління Нацбанку Дмитро Сологуб.

‘Якщо вже бути справедливими до кінця, то літні місяці не завжди були спокійними для валютного ринку. Бувало, що люди вже в червні починали скуповувати валюту, чекаючи осінньої девальвації. Але все ж, якщо подивитися на сьогоднішні реалії, то регулювання (коригування) вже відбулося.

Фундаментальних факторів для девальвації немає. У березні та квітні стабілізувалася ситуація з поточним рахунком платіжного балансу – другий місяць поспіль сальдо на рівні нуля. НБУ зараз навіть викуповує валюту з ринку. Економіка пережила шок від втрати частини промисловості, політична ситуація більш-менш стабільна, банківська система близька до очищення’, – уточнив Сологуб.

Бажаєте бути в курсі найважливіших подій? Підписуйтесь на АНТИРЕЙД у соцмережах.
Обирайте, що вам зручніше:
- Телеграм t.me/antiraid
- Фейсбук facebook.com/antiraid
- Твіттер twitter.com/antiraid

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *